dinsdag 18 juli 2017

Speurtocht
Samen met de jongste een speurtocht gehouden door ons kleine dorpje. Gewapend met een fotocamera en een lijst vol met dingen die we onderweg moesten zoeken gingen we op pad.

En als je op zoek gaat, vind je ineens de meest bijzondere dingen. Een mooi embleempje op een brievenbus.Een vrolijke smilie in het gras.


Op het lijstjes stonden zeer diversen dingen zoals brievenbussen en houtkunstwerkjes.
Zelfs fruit, we vonden pruimen onder een boom en bramen in de berm, nog steeds rood, slechts enkele waren al zwart aan het kleuren.Paddestoelen.

'Mama! Kijk! Bamboe voor panda!'En vlinders, we raakten op een gegeven moment gewoon de tel kwijt, zoveel fladderden er rond om ons heen. Ik telde zeker 7 verschillende waaronder verschillende soorten witjes, zoals het koolwitje, het boswitje en de citroenvlinder, dagpauwoog, blauwtjes, een aantal kleine pages, de atalanta, het bruin zandoogje, de distelvlinder, de gehakkelde aurelia en de grote vos.
De Citroenvlinder


Dagpauwoog


Dagpauwoog


In een landelijk buitengebied is altijd volop te zien. Veel mensen verfraaien hun tuin met beelden of bijzondere brievenbussen.
Ook graffitie stond op het lijstje onder de noemer tekeningen. De enige 'tekening'die we vonden was op een stroomkastje langs de kant van de weg.
Hooibeestje
'Mama, er zijn zoveel vlinders. Ik kan het niet meer bijhouden!'Citroenvlinder


En eindelijk, tegen het einde van de wandeling, vonden we ook nog een paar kabouters, die vanaf hun pilaren het landschap overzagen.


'Hij maakt muziek! Gezellig hé!'
De andere kabouter trok nog eens extra aan zijn pijp.


We zagen zelfs nog een kat op een muurtje.Die er snel vandoor ging toen we hem naderden met de camera.
 Het was een mooie speurtocht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bedankt voor het lezen van mijn blog. Ik vind het leuk als je een reactie nalaat.

Totaal aantal pageviews