woensdag 20 april 2016

De kracht van het gevoel (3)


Nog een kijkje in het boek de kracht van het gevoel. Maak hier kennis met Christel, en hier met Mariëlle.

Vrijdag (Christel)

Tim was gisteren weer mooi op tijd bij mij zoals elke donderdagavond. Hij was met de fiets gekomen, omdat het zo’n lekker weer was.
Ik had een leuk zwart hemdje aan getrokken met daar overheen een zwart vest en daaronder een zwarte minirok, maar ik moest het meteen weer uit trekken van Tim.
 ‘Dat is veel te bloot!’ zei hij streng, terwijl hij een hand door zijn blonde haren haalde.  ‘Het is misschien wel mooi weer, maar dit is nog veel te koud.’
Dus heb ik maar iets anders aan getrokken.

Ik weet nog dat ik hem leerde kennen bij de dansles. Tim was een mooie jongen, kort blond stekeltjeskapsel, fijn knap gezicht, slank en een atletisch gebouwd figuur. Hij was niet de meest opvallende jongen van de dansles. Hield zich meestal op de achtergrond, maar toch was hij me meteen opgevallen. Er was meteen een klik geweest, en al weldra waren we elkaars danspartners. We trokken steeds meer met elkaar op en begonnen elkaar ook steeds vaker buiten de danslessen om te zien. Het duurde uiteindelijk nog twee jaar voor we echt iets met elkaar kregen. Ik had die zomer meerdere jongens om me heen die me leuk vonden, maar Tim bleef telkens een beetje op de achtergrond. Tot die zomer. We waren de hele maand augustus met zijn tweetjes naar recreatiepark Hemelrijk geweest, waar hij regelmatig kwam om te surfen. We hebben heel wat uurtjes doorgebracht op de surfplank, voordat hij mij de fijne kneepjes van het surfen bij had gebracht. Het was een heerlijke zomer, en ik was stilletjes verliefd op hem geworden, maar het duurde erg lang voor hij toenadering zocht en me uiteindelijk voor het eerst zoende.
In het begin vond ik het erg fijn dat hij zo beschermend naar me was, hij me overal in volgde en altijd met me mee ging. Maar sinds een jaar begint het me steeds meer te irriteren dat hij me nooit eens ergens alleen heen laat gaan.
Punt is, dat Tim mijn eerste echte vriendje is, en ik het de laatste tijd steeds leuker begin te vinden dat ik ook aandacht krijg van andere jongens. Tim vindt het gelukkig absoluut geen probleem als ik met ze flirt, flirten doet hij zelf ook graag.

Nu waren we samen onderweg naar Mariahout op de fiets. Het was een prachtige lenteavond, begin april, maar je voelde wel dat de zon nog lang niet op volle kracht scheen. Het was nu al behoorlijk fris aan het worden. Stiekem was ik Tim wel dankbaar dat ik de korte rok vervangen had voor een lange spijkerbroek.
We reden Mariahout in en niet veel later parkeerden we onze fietsen voor café de Das.
We liepen naar binnen en namen plaats bij Mariëlle en Sjouke. Het was gezellig druk in de zaal. Ondanks het mooie weer buiten was er een hoge opkomst.
 ‘Goedenavond allemaal. We gaan vanavond beginnen met een parendans,' zei de dansleraar, terwijl iedereen zich richting de dansvloer begon te begeven en een plekje zocht op de vloer.
Tim stond op, pakte mijn hand vast en trok me zachtjes de dansvloer op. Hij lachte naar me, zijn prachtige blauwe ogen glinsterde.
 ‘Je ziet er fantastisch uit vanavond, weet je dat?’
'Dank je' antwoordde ik, terwijl ik hem aankeek.
Ik was zijn eerste echte vriendin, en hij had altijd gezegd dat ik het beste was wat hem ooit was overkomen. Dat zo'n mooie meid verliefd op hem kon worden, was hij elke dag weer dankbaar voor.

Hij heet Mark weet ik inmiddels, die mooie barjongen. Mariëlle vertelde het me vandaag, ze betrapte me toen ik stiekem naar hem zat te kijken. En het is haar broer. Vreemd dat ze me nooit eerder aan hem heeft voorgesteld, maar hij is maar weinig thuis volgens haar.  Veel meisjes vinden hem leuk, en ik weet ook wel dat hij met iedere leuke meid flirt, maar toch krijg ik elke keer vlinders in mijn buik als hij zo naar mij kijkt. Hij is ook zo anders dan Tim, en hij ziet er zo lekker uit. Een mooi getraind lichaam, lekker kontje. Ik kan het werkelijk niet laten om met hem te flirten als hij in de buurt is.
In de pauze, toen Tim even naar het toilet was, kwam hij naast me zitten.
Zijn ogen keken me weer even uitdagend als ondeugend aan. Toch vond ik dit niet bepaald het moment om met hem te gaan flirten. Sjouke zat erbij en wat moest mijn beste vriendin Mariëlle er wel niet van denken.
Maar ik hield me netjes. Het duurde dan ook niet lang voordat Tim terugkwam. Tot mijn opluchting kwam hij naast me zitten.
 ‘Hallo!’ hij keek naar mij, en toen achterdochtig naar Mark.
‘Zo! Gezellig. Maar ik moet er maar weer eens vandoor, ik zie jullie wel weer eens een keer, niet.’ Mark stond op en verliet de zaal. Tim volgde mijn blik, toen ik hem na keek. 
Mariëlle stond ook op en haalde snel een hand door haar lange zwarte haren. ‘Kom op, wie gaat er mee de Cowboy Up leren?’
We stonden allemaal op om mee te doen.


Vandaag is het al weer vrijdag, het weekend staat weer voor de deur. De zon schijnt en het is buiten zo’n heerlijk weer dat ik de achterdeur open heb gezet. Ik heb zelfs al even buiten bij de vijver gezeten, die staat in de middag namelijk volop in de zon. Verder heb ik vandaag niets gedaan, alleen ik kan de gedachte aan Mark maar niet uit mijn hoofd krijgen. Ik moet de hele tijd aan hem denken. Aan hoe hij naar me gekeken heeft gisteren, zo lief, het leek wel of hij een beetje verlegen werd onder mijn aandacht, ook al geloof ik eerder dat hij het gewoon geweldig vond om te zien dat ik rood werd toen hij zo naar mij keek. Volgens mij deed hij het er zelfs om. Maar, ja, dat lost nog steeds niets op en daar moet toch verandering in komen, ik denk dat ik Mariëlle maar even bel.
6 opmerkingen:

 1. eerlijk gezegd ben ik niet zo'n boekenlezer, het zal wel een mooi boek zijn, maar ik begin er gewoon niet aan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb jij het boek geschreven Mickey?
  ik stort me ook niet op romans,
  maar ik vind het wél knap als je een heel boek vol kunt schrijven :-)
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik heb het zelf geschreven. Ben inmiddels begonnen aan mijn tweede boek. Maar blijf daarnaast ook gewoon fotograferen en bloggen hoor! :-D

   Verwijderen
 3. Ik vermoed dat jij jezelf hier min of meer verhaalt? Graag gelezen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, alles is fictief, behalve de plaats waar het verhaal zich afspeelt. Waarom denk je dat?

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bedankt voor het lezen van mijn blog. Ik vind het leuk als je een reactie nalaat.

Totaal aantal pageviews