zaterdag 29 juli 2017

Buitengebied van Boskant deel 3
We vervolgden onze wandeling over de Goeiendonk waar we even de tijd namen om wat te drinken en te snoepen van onze zelf meegebrachte tomaatjes.
De wegdistel

Je hebt in mijn blogs al verschillende distels voorbij zien komen. Deze planten zijn enorm nuttig voor de natuur vanwege hun hoge nectargehalte. In het verleden werden deze stekelige planten vaak bestreden omdat mensen ze niet in hun tuin wensten te hebben. Echter het bleek een belangrijke bron van voeding te zijn voor allerlei soorten vlinders en insecten, waardoor bestrijding van deze plant indirect ook gevolgen had voor deze kleine diertjes. Tegenwoordig wordt distelbestrijding dan ook enkel toegestaan in de eigen tuin.


De zaaddoosjes van de koekoeksbloem
De Sonnemansdriehoek kwam inzicht en daarmee ook het einde van onze wandeling.
Mijn meisje nam nog even rustig te tijd om de tegels met spreuken te lezen die rond de met snijwerken bewerkte boomstam lagen. Ik was haar net aan het vertellen dat deze kunstwerken gemaakt waren door de man met de baard die in het dorp woont, toen een stel aan kwam fietsen, waarvan de man toevallig ook een baard had. Hij had het laatste opgevangen en mengde zich in het gesprek. 'Ik lijk natuurlijk een beetje op je opa met die baard?' zei hij tegen haar. Ze keek hem verbaast aan. Ik antwoordde: 'We hadden het over de kunstenaar waar deze houtsnijwerken van zijn. Die man heeft ook een baard, een lange baard. En hij woont hier in het dorp.'
'Een lange baard, dat zie je niet zo vaak', zei de man,
'Het is hier ook echt bijzonder. Als je er met de auto langskomt valt het eigenlijk nog niet eens zo heel erg op, maar daarom is het ook zo mooi om hier in de omgeving rond te fietsen. Je ziet meteen weer hele andere dingen.' Ze zetten beide hun fietsen op de standaard en namen een kijkje op de Sonnemansdriehoek. Wij vervolgden onze tocht naar het Ritaplein.
Tegenover café de Vriendschap vonden we deze prachtige beekjuffer op een rietblad.


Nog even een laatste pauze op een van de bankjes op het Ritaplein. De bankjes zijn afkomstig uit de voormalige kerk die tegenover het plein staat. Deze kerk wordt momenteel in gereedheid gebracht en opgeknapt om er woningen in te huisvesten.
De verf op de bankjes heeft duidelijk te leiden gehad onder het zonlicht.Afbladderde verf op een van de bankjes


De Hortensia's aan de Populierenlaan moesten ook nog even op de foto, voordat we huiswaarts keerden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bedankt voor het lezen van mijn blog. Ik vind het leuk als je een reactie nalaat.

Totaal aantal pageviews