woensdag 29 januari 2014

Koekjes bakkenSamen met de kindjes koekjes gebakken. ik blijf me er dan elke keer weer over verbazen hoe andere moeders dat dan doen. De moeders met van die mooie foto's op het internet met schone kindjes en nette tafels en perfecte koekjes.
Hier is het meer een slagveld. Kindjes die niet van het deeg af kunnen blijven, en er telkens kleine beetjes vanaf snoepen. Of zelfs het hele nog af te bakken koekje in hun handje op frommelen en naar hun mondje brengen. Hun kleren en handen vol met bloem, die ook nog even geproefd moet worden. En als ze dan eindelijk toch nog wat vormpjes uitgestoken hebben het geduld niet hebben om te wachten opdat de koekjes gebakken en afgekoeld in de koektrommel zitten.
En toch blijft het elke keer weer een avontuur op zich. En al helemaal als ook papa nog mee komt helpen om het deeg uit te rollen. De stralende snoetjes als de koekjes dan klaar zijn en gegeten mogen worden zijn onbeschrijfelijk! Daar doe je het toch allemaal voor!

Recept: Mickey's recepten

4 opmerkingen:

 1. onbeschrijfelijk:-) inderdaad je had die snoetjes ook gerust mogen laten zien in closeup:-)
  alles voor een blije lach:-)

  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. als ik jouw koekjes daar zo verleidelijk zie liggen, ken ik de voorgeschiedenis ook niet! :-)))

  het kliederen met het deeg is mss een nog veeeeeeeeeeeeel groter plezier dan het opeten van het gebakken koekje zelf? :-))))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De leukste moeders zijn die moeders waar je als kind lekker bij mag rommelkonten. Als kind heb ik dat zelf heel erg gemist, want mijn moeder was Mevrouw Helderder uit Pluk van de Petteflat. Daarom geniet ik dubbel als Roos en ik in de keuken aan de slag gaan :D
  groetjes Kakel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jij laat anders hele mooie en lekkere afgebakken koekjes zien Mickey,
  en neem van mij aan dat andere moeders ook kindertjes hebben die lopen te snoepen van het deeg en onder de bloem zitten hoor.
  Dat kan niet anders want anders hebben de moeders de koekjes gekneed etc.
  Mooie foto met heerlijke knapperige koekjes mjammie.....

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bedankt voor het lezen van mijn blog. Ik vind het leuk als je een reactie nalaat.

Totaal aantal pageviews