vrijdag 28 juli 2017

Buitengebied van Boskant deel 2
We wandelen weer verder over de Bundersdreef.Waar de bloembakken gevuld zijn met vrolijke rode bloemen en de lucht nog steeds gevuld is met vriendelijke stapelwolkjes.
Koeienpad
Aan het einde van het zandpad kwamen we uit op de verharde weg, waar een veehouderij met meerdere koeienstallen aan gevestigd was.
Ik had net een paar foto's gemaakt van de koeien in de stal, toen de boer ons hoogstpersoonlijk uitnodigde om even een kijkje in de stal te komen nemen. Hij richtte zich tot ons meisje die echter verlegen achter mij weg dook.
'Wil je een echte stier zien? Kom maar eens kijken, deze witte dat is een echte stier. Tegenwoordig hebben ze geen horens meer net als vroeger. Vroeger hadden zelfs de koeien nog horens, maar omdat ze zichzelf teveel verwonden zijn die eraf gehaald. Deze hier moet binnenkort gedekt worden. Dan komt er weer een kalfje.'

Hij bleek D ook te kennen, D had er al geregeld een kuil moeten stoppen. 'Een harde werker!'
'D zei dat het fijn was dat het wat geregend heeft de laatste tijd. Het was zo droog allemaal,  het leek haast wel stofhappen volgens hem.'
'Er is de laatste dagen genoeg regen gevallen, wel meer dan 100 ml. Je kunt het ook zien aan het gras en de mais, die is er echt van bekommen. En dat is maar goed ook, dan hebben we weer voer voor de koeien. Al die droogte is niet goed voor het gras en de mais. Al hoeft er nu niet veel meer bij te vallen.' hij keek richting de maïs velden aan de overkant van de weg.
Er stopte een auto voor de schuur en we keken allevier op. Inmiddels was ook de jonge boer bij ons in de stal komen staan. Er stapten twee mannen uit die meteen in gesprek gingen met de twee boeren in de schuur. Het was tijd om verder te gaan. 
We bedankten de boer en vervolgden onze weg door het boerenlandschap.Morgen wandelen we het laatste stukje.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bedankt voor het lezen van mijn blog. Ik vind het leuk als je een reactie nalaat.

Totaal aantal pageviews