woensdag 27 maart 2013

Music was my first loveMuziek is een van mijn grote liefdes, naast mijn man en de kinderen natuurlijk.
Toen ik nog thuis woonde, fietste ik altijd een keer in de week op en neer naar mijn favoriete cd-winkel. Daar zocht ik in de vele bakken met cd's tot er een hoesje bij zat dat me wel aanstond, ik de artiest herkende van een van mijn speurtochten op internet of van de radio, en met een stapeltje cd's ging ik dan aan een soort bar zitten. Daar leverde ik mijn stapeltje in, werden ze bij elkaar gezocht, en om beurten in de cd-speler gestoken.
Wat heb ik veel mooie nummers voorbij horen komen in die winkel. Mijn eerste kennismaking met de Stereophonics, waarvan ik daarvoor alleen nog maar het nummer 'Mr Writer' had gezien op internet. Of de Travolta's, Ash, Faith Hill. Ik kocht maar meteen al de albums die er in het schap stonden en bestelden ook nog de eerder verschenen albums, zo geweldig vond ik hun muziek. Als het maar lekker anders was, harde gitaren, vrolijke deuntjes, of prachtige melodieën.
Het had wel iets, daar aan dat barretje te zitten, lekker te luisteren naar de muziek, het boekje doorbladerend wat er bij de cd zat. Soms vol songteksten, tekeningen, of uitleg over waarom het nummer tot stand was gekomen. Ik kon er echt van genieten!
Jarenlang heb ik zo naar dat winkeltje gefietst, aan dat barretje vele cd's gelezen. Tot ik ging verhuizen, en nog eens ging verhuizen, de cd's kwamen in dozen te staan, en belandde uiteindelijk op de zolder bij mijn ouders.
Enkele weken geleden heb ik de dozen weer eens tevoorschijn gehaald, een voor een de cd's in mijn handen gehouden. Ik kon de nummers al horen terwijl ik alleen de hoes nog maar vasthield. Mooie herinneringen van al die jaren.

3 opmerkingen:

 1. ja mooi is dat, da's een liefde die wel heel speciaal is:-)

  ik heb ook nog dozen vol ceedee's staan, za; ze ook weer eens opzoeken

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooie herinneringen, mickey!

  en dan plots ..

  een paar muzieknoten, en huppp ..

  daar zit je weer aan het barretje? :-D

  ik wens jou vrolijke en fijne paasdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zou ik ook eens moeten doen. Na de verhuis zijn ze in de dozen blijven zitten.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bedankt voor het lezen van mijn blog. Ik vind het leuk als je een reactie nalaat.

Totaal aantal pageviews