woensdag 10 mei 2017

BlaasbloemenAls kind, en nu eigenlijk nog steeds wel, kon ik altijd vol bewondering kijken naar een weiland dat in de lente helemaal geel kleurde van de paardenbloemen. Dat duurde nooit heel lang, want al snel werd het geel gemengd met het grijzige wit van de blaasbloemen, prachtige doorzichtige pluizenbollen die je kon plukken en waarvan je de zaadjes met een flinke ademtuig weg kon blazen.


Deze blog is dan ook een ode aan de blaasbloem. Want van dichtbij bekeken is het een wonderlijke bol. De zaadjes zitten, eenmaal helemaal uitgevouwen, zeer los en kwetsbaar aan de kern vast, wachtend op dat ene zuchtje wind dat ze mee zal voeren naar een plekje waar ze wortel kunnen schieten.

In het late licht van de avond, als de zon laag aan de hemel staat, lijken de zaadjes op het speciale manier het zonlicht te filteren. Als je goed kijkt zie je zelfs de kleuren van de regenboog.

4 opmerkingen:

 1. Goedemorgen Mickey, Een mooi blog met leuke foto's. Ik deed het als kind ook hoor. Maar nu blijf ik er even uit de buurt want als het hard waait gaan al die pluisjes de lucht in en nies ik mij rot. Bedankt ook voor je bezoek aan mijn blog. Ik wens je mooie dagen en kom gerust nog eens op bezoek want er staat nog veel meer te wachten op een bezoek van jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. een vaak onderschatte bloem

  knappe macro's heb je er van gemaakt

  groeten

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Mickey,
  wat een geweldige mooie foto's zijn dit van de paardenbloemen.
  Het gouden schijnsel in sommige foto's geven deze een sfeervol uiterlijk.
  Ik vind dit werkelijk prachtig om te zien.
  Mijn complimenten.
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi foto's
  Ik noem ze pluizebolletjed
  Heb er zaterdag nog eentje geplukt voor onze jongste en gezegd blaas nu maar en doe een wens

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bedankt voor het lezen van mijn blog. Ik vind het leuk als je een reactie nalaat.

Totaal aantal pageviews