maandag 8 mei 2017

Dinsdag

Dinsdag

Valentijnsdag. Ik lig op de bank bij de psycholoog. We hebben zojuist enkele herinneringen samen doorgenomen die ik op papier heb gezet. Het is nog niet veel, maar volgens hem hebben we al een mooi begin gemaakt. Ik kijk naar hem, terwijl hij in zijn stoel zit, een notieblok op schoot waarin hij zo nu en dan aantekeningen maakt. Het is een man, van middelbare leeftijd, zwart haar, een beetje grijs al bij de slapen. Een klein brilletje staat op zijn neus, zijn ogen zijn op mij gericht.
‘Als je zo alles voor jezelf op een rijtje zet, hoe voel je je daar dan bij?’
‘Gewoon goed. We hebben hele leuke dingen gedaan samen. Hij was een fijne man om mee te praten, hield van uit eten gaan, mooie kleren, eindeloos shoppen. Hij had ook een uitgesproken mening over het inrichten van het huis. Als hij iets bedacht had dan moest het ook precies zo gebeuren zoals hij het graag wou en niet anders. Maar hij had wel smaak. Wat dat betreft ben ik echt waardeloos als het op inrichten van huizen aankomt. Als het maar gezellig en functioneel is, dan vind ik het al een heel eind goed.’
‘Hij was een perfectionist.’ Concludeert de beste man, hij strijkt met zijn hand over zijn kin. Ik probeer op zijn naam te komen. De heer van Etten, Pieter van Etten. Ja, dat was het. Ik zit zo met mijn hoofd in het verleden dat ik soms alles om me heen vergeet.
Van Etten staat op uit zijn stoel, ik kom overeind en ga voor de bank staan.
‘Voor vandaag houden we het voor gezien. Ga gewoon door met schrijven. Je bent op de goede weg. Ik had ook niet verwacht dat je nu al meteen tot de kern zou komen, dit heeft zijn tijd nodig. Jullie zijn zoveel jaren samen geweest, dat schrijf je niet ineen keer allemaal op.’ Hij geeft me een stevige hand en begeleidt me naar de deur van zijn praktijk. ‘Dan zie ik je volgende week dinsdag weer!’
Ik loop zijn kamer uit, verlaat het gebouw en loop naar het fietsenrek. Ik haal mijn telefoon voor de dag en zie dat ik 4 gemiste oproepen heb. 3 van een onbekend nummer en eentje van Joost.
Ik stop mijn telefoon weer terug in mijn tas en spring op de fiets. Het is heerlijk weer voor februari. Voor morgen hebben ze zelfs 15 graden voorspeld, wat nu moeilijk voor te stellen is met deze koude wind. Ik trek de kraag van mijn jas nog wat verder omhoog. De zon schijnt fel in mijn gezicht, maar voelt heerlijk aan op mijn huid. Ik baal ervan dat ik mijn zonnebril niet op heb, maar wie had van het weekend nou kunnen bedenken dat het zulk mooi weer zou worden. Het voelt bijna als lente!
Even voel ik me ongerust over het onbekende nummer dat me al sinds gisteren probeert te bellen, maar ik bedenk me dat het vast een loterij is. Die blijven je tenslotte ook net zolang bellen totdat je een keer opgenomen hebt.
Thuis zet ik mijn fiets in de schuur, en schenk ik een glas water in. Ik bel eerst Joost terug.
‘Hoi lieverd, hoe was het bij de psycholoog?’
‘Goed we vorderen gestaag. Heb je trouwens nog iets van de hack bij de gemeente gehoord?’
‘Nee, daar zijn ze nog steeds volop mee bezig. Er schijnt minder schade te zijn aangericht dan ze in eerste instantie dachten. Voor zover ze nu weten zijn er geen persoonsgegevens gestolen, maar het is natuurlijk moeilijk te controleren met zoveel inwoners. Vooralsnog lijkt het erop dat de dader er vooral op uit was om ons te waarschuwen dat onze beveiliging niet op orde was. Maar even iets anders, zorg jij ervoor dat je om half 5 thuis bent.’
‘Waarom?’
‘Dat merk je dan wel.’
‘Is goed, ik had verder geen plannen voor vanmiddag.’
‘Prima, dan zie ik je vanavond. Ik hou van je lieverd.’

‘Ik hou ook van jou, tot vanavond.’ Ik hang op met een lichte opwinding in mijn buik. Zou hij dan toch aan Valentijn hebben gedacht?

4 opmerkingen:

 1. Ik wist niet dat je zo'n mooi verhaal hebt geschreven. Heel origineel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een begripvolle psycholoog. Daar kun je ver mee komen.
  En...en...heeft-ie nog aan Valentijn gedacht?
  Groetjes Kakel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heel mooi geschreven
  en een fantastische psycholoog

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig en inhoudelijke tekst die je heeft gedeeld.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bedankt voor het lezen van mijn blog. Ik vind het leuk als je een reactie nalaat.

Totaal aantal pageviews