woensdag 31 mei 2017

Wandelen

Gevangen
Een korte wandeling op de zondagochtend. Het gras bij de boomkwekerij stond vol met bloemen. Hele rijen vol paardenbloemen en pluizenbollen, maar ook ereprijs, groot muur en een klein fijn wit bloemetje waar ik de naam zo gauw niet van weet, maar wat in grote getale aanwezig was en een witte waas over een strook met zand trok.Voor hooikoortspati├źnten was het echter slecht weer vandaag. De zaadjes fladderden je vrolijk om je oren. Wat verderop was een boom gebloeid, de pluizige zaden hingen als witte plukken wol aan de takken.


Ook de grassen stonden volop in bloei. Het was een prachtig gezicht om al die kopjes boven het gras uit te zien steken, meewiegend op de wind die stevig aanwezig was en het soms lastig maakte om de camera goed stil te houden. Als het object wat ik wilde fotograferen tenminste niet heen en weer werd bewogen.Insecten vangen was dan ook een kwestie van puur geluk.

Tijdens zo'n wandeling merk je ineens dat je je kennis wat bomen en planten betreft weer eens op moet gaan halen.? Geen idee aan welke boom dit hangt.Prachtige doorkijkjes.Een deur naar een onbekende wereld.
Zandpaden naar bekenden maar elke keer weer verrassende wegen.
Een blik omhoog laat je verbazen.Als je omlaag kijkt zie je weer andere wonderen.
Volgende week wandelen we verder.Fluitenkruid


1 opmerking:

  1. Ben heerlijk met je mee gewandeld en heb genoten van de schoonheid die je tegen kwam!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bedankt voor het lezen van mijn blog. Ik vind het leuk als je een reactie nalaat.

Totaal aantal pageviews