woensdag 3 mei 2017

Koningsspelen
De kinderen al vroeg naar school gebracht om op tijd te zijn voor het ontbijt. Na het eten werden ze in groepjes verdeeld en gingen ze met zijn allen op weg naar de sportvelden.
De stemming zat er al goed in. Vrolijk uitgedost in oranje met rood wit blauwe strepen op hun wangen, haarbanden met kroontjes op het hoofd of rood wit blauwe speltjes in het haar gestoken. Iedereen had wel iets wat op of om hangen wat paste bij de koninklijke dag.Na een vrolijke opening met muziek en dans spreidden de groepjes zich uit over de sportvelden waar de verschillende spelletjes op hun stonden te wachten.Niet elk spelletje werd even enthousiast ontvangen. Zo waren er bij het voetbal enkele meiden die het na enkele minuten al voor gezien hielden en op de banken plaatsnamen naast het veld, waarvandaan ze gezellig alles eens gingen doornemen. Hun tegenstanders daarmee vrij spel gevend.

Een ander mooi spel was met een stapel kratjes. Hierbij moest je met de kratjes een baan maken en door de laatste krat telkens door te geven en vooraan neer te leggen kon je je als groep verplaatsen. Wie dit als eerste gedaan had moest proberen om de kratjes ook weer een voor een terug te brengen en op een stapel te zetten. Wie als eerste klaar was had gewonnen. Opvallend was dat bij sommige groepen, de jongens en meisjes die bij het eerste onderdeel voooraan lagen het vaak verloren als het op de snelheid aankwam.

Ook het honkbal, waar kort de basisprincipes van werden uitgelegd werden niet altijd even goed ontvangen. Het was ook niet makkelijk om met een stok het balletje te raken wat op de paal lag. Gelukkig kreeg je ruim de tijd om op zijn minst een keer de bal weg te slaan. De een was er duidelijk meer bedreven in dan de ander. Waarbij de een met de tong tussen de tanden het enkel voor elkaar kreeg om de bal in een slap boogje tegen de grond te slaan, lukte het een ander om de bal hoger de lucht in te krijgen waardoor omstanders goed moesten kijken dat ze niet in het slagveld stonden.
Andere spelletjes die gedaan konden worden waren jeu de boules, de stormbaan, touwtrekken en estafettekwartet. Het onverwacht stralende weer zorgde voor een geslaagde spelletjesdag.
6 opmerkingen:

 1. Een gezellige boel op Koningsdag. Iedereen heeft zich van zijn/haar beste kant laten zien. Zelfs het Oranjezonnetje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk hé Mickey hoe zo'n dag tot een groot feest is geworden,
  ik vind onze konings traditie geweldig mooi,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De kinderen keken er ook echt naar uit, meer nog dan naar de koningsdag zelf. Daar doen wij nooit zoveel aan omdat mijn vriend dan gewoon moet werken.

   Verwijderen
 3. Het ging daar heel gezellig aan toe
  Wij Belgen kennen die traditie niet zoals bij julie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hebben jullie wel een soort van koningsdag? Jullie zijn wel weer vrij op de dag van de arbeid, dat kennen wij hier in nederland weer niet.

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bedankt voor het lezen van mijn blog. Ik vind het leuk als je een reactie nalaat.

Totaal aantal pageviews