woensdag 15 juli 2015

WaterspelletjesMet de hete dagen in het vooruitzicht hadden de juffen op school besloten dat het tijd was voor waterspelletjes in de pauze. Aan de ouders het verzoek de kinderen in te smeren, en met zwemspullen naar school te sturen. Dinsdag was al de eerste dag dat Tom mee mocht doen, en op woensdag mochten ook de peuters een kijkje komen nemen bij de kleuters, zodat ook onze Nicky erbij was.
's Morgens had onze Tom al gevraagd aan de juf of mama foto's mocht komen maken, en toen dat goed werd gevonden, nam hij met plezier afscheid. 'Tot straks mama!'
Tegen elven dus weer naar school gelopen waar de peuters me al tegemoet kwamen, duidelijk herkenbaar aan hun gele hesjes die ze om hun middel hadden gebonden.
Terwijl de kleuters al meteen met hun tassen een plekje op zochten in de zon om hun handdoeken neer te leggen, zich om te kleden, nog wat in te smeren, waren de peuters al een beetje nieuwsgierig aan het toekijken wat er allemaal ging gebeuren.
De juf van groep 1/2 had waterballonnen meegebracht, die door twee moeders gevuld werden met een speciaal daarvoor meegebrachte pomp. Helaas gaf deze weinig resultaat. Tot een moeder had bedacht dat het vullen van de waterballonnen ook prima ging met een petfles vol water.
Al weldra was het nieuws bekend en stond er al een aardige rij voor haar te wachten, zodat ook de andere moeder snel een fles regelde en er naast plaats nam om ook mee te helpen.
De waterballonnenHet vullen met de pomp ging niet bepaald gemakkelijk.

In de rij voor de waterballonnen
Met een fles ging het allemaal een stuk vlotter.

Sommige kinderen hadden waterpistolen bij, die in een grote bak, die in de schaduw van het schoolgebouw stond opgesteld, kon worden bijgevuld. Andere kinderen zaten veel liever met hun handen in het zand. De juf bracht zelfs nog een paar emmers water, die de gracht die werd gegraven eventjes vol liet stromen. Het was echter zo droog, dat het waterpijl al snel gezakt was, en het pijpje wat het water van de ene naar de andere kant moest laten stromen, al snel te hoog zat.
Gelukkig was dat snel opgelost. De dam werd doorgebroken en het water vloeide vrijelijk verder.
Al met al duurde het allemaal maar een uurtje, maar de kinderen hadden er volop plezier van gehad, en het was een genot om al die vrolijke gezichtjes in beeld te mogen brengen. Het wateruurtje was geslaagd!
4 opmerkingen:

 1. pfff .. eigenlijk is het veel te warm om naar school te gaan, eh? ;-)

  hier hebben ze al 2 weken vakantie achter de rug .. en nog 6 wekten te gaan! :-D

  heerlijk verslag en dito foto's, mickey!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. gezellig Mickey, als het zo warm is is er eigenlijk maar een ding wat je doen kunt,
  met water spelen hé:-)
  heerlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel terecht dat de juf een waterfeestje organiseert. Je moet iets verzinnen om "de jeugd" op een plezierige manier bezig te houden. Het is te mooi weer om zich te kunnen concentreren!
  Gewoon meespelen:-)
  Lieve groet Kakel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. een waterfeestje, wie zou dat niet willen meemaken, zelfs ik zou nog meedoen :o)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bedankt voor het lezen van mijn blog. Ik vind het leuk als je een reactie nalaat.

Totaal aantal pageviews