zondag 19 juli 2015

Bbqen (1)De zomer is al weer enkele weken op dreef, wat niet echt te merken is aan het weer van vandaag, maar afgelopen weken hadden we niet te klagen over te weinig zonneschijn. De temperatuur wist soms onaangenaam hoge temperaturen te bereiken, al kon het voor sommige niet heet genoeg zijn. Voor mij hoeft het allemaal niet zo heet. Verschil met de Nederlandse hitte en de buitenlandse hitte, is namelijk dat het in Nederland veel vochtiger is, waardoor de hitte al snel benauwend aanvoelt. Iets waar je in landen als Spanje en Frankrijk niet veel last van hebt omdat de lucht daar vele malen droger is, dus aangenamer om te vertoeven. Maar genoeg over het weer.
De warme dagen zorgen er namelijk ook voor dat we massaal de bbq voor de dag gaan halen, en het ene bbqavondje na de andere op de agenda verschijnt. Elke gelegenheid wordt aangegrepen om dat ding weer voor de dag te gaan halen.
Zo hebben wij in juli al zeker 4 bbq avondjes gehad.


De eerste was begin juli samen met een stel vrienden. Het was die dag heet, en pas laat in de avond zakte de temperatuur naar aangenamere waarden. Het eten was besteld via een site, dus we hoefden alleen het drinken zelf mee te nemen. De kindjes waren uit logeren dus de hele avond lag nog voor ons. Het werd een gezellige avond. Edwin stond de hele avond achter de BBQ om voor iedereen alles klaar te maken. Heerlijk zo'n privé kok. Hij had veel in de gaten te houden met drie vis liefhebbers, drie vleesliefhebbers en 1 vegetariër, met elk hun eigen pakket en bereidingswijzen. Maar onze kok volbracht het allemaal perfect. De heerlijke saté, vispakketjes, garnalen, gepofte aardappel, maïskolf, biefstuk, varkenslapjes, speklapjes waren allemaal goed gaar en smaakte heerlijk bij de keur aan salades en sauzen die er op tafel stonden. Helaas vonden de heren van het vleespakket de stukjes vlees iets te klein, de dames hadden echter voldoende aan het visvleespakket, en de vegetariër hebben we ook niet meer gehoord. Om acht uur was iedereen uitgegeten, om negen uur ging de eerste naar huis, en daarna kwamen ineens de bierflessen en de sterke drank op tafel, werd er uit de koelkast nog wat alcoholvrij bier opgediept en ging de avond nog even door tot half 3 's nachts. Wij gingen als laatste naar huis.Heel anders was de bbq de volgende dag. Het weerbeeld was drukkend en plakkerig warm, er was zelfs onweer voorspeld. Gelukkig hielden we het grotendeels droog.
Deze bbq was bij andere vrienden van ons, en ook de kinderen mochten erbij zijn. Die hadden het dan ook weldra druk met de schommels, en de fietsjes, zodat wij ons met de bbq konden bezig houden. Of eigenlijk vooral de twee mannen, zij zorgden voor het vlees, zodat wij met zijn tweetjes vooral bezig waren om de kinderen te voorzien van hun eten, ze af en toe eens uit elkaar te halen of ze vriendelijk moesten verzoeken om even hun bordje leeg te eten voor ze weer verder gingen spelen.
Tegen zessen begon het ineens hard te waaien, en de lucht aardig te betrekken. Een klein maar fel buitje zorgde al weldra voor de nodige verkoeling. De bbq werd snel naar de schuur verhuist, maar het meeste vlees was toch al gebakken, en de kinderen waren al klaar met eten, zodat we na de regen begonnen met opruimen. Een erg gezellige bbq.


Nog geen week later zaten we weer bij een bbq. We kwamen er eigenlijk een beetje halverwege binnen vallen, omdat we Jari naar huis brachten na het kinderfeestje van onze Tom. Het gezelschap zat eigenlijk nog een beetje na te genieten en had de bbq nog net niet uitgezet, toen wij binnen kwamen. We werden meteen uitgenodigd om ook mee te doen, en Dirk was niet te beroerd om er wat stukjes vlees op te leggen, we schepten nog wat salades op, en de derde bbq was een feit.

2 opmerkingen:

  1. lekker Mickey,
    ik ben er ook altijd wel voor te porren :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er heerlijk uit. Krijg meteen weer zin om te BBQen. Zaterdag wordt het als het goed is redelijk weer. Dan gaan we gelijk beginnen.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bedankt voor het lezen van mijn blog. Ik vind het leuk als je een reactie nalaat.

Totaal aantal pageviews