donderdag 9 juli 2015

Verslaafd deel 1

Ineens had hij daar gestaan, voor haar in de rij voor de koffie. Hij was ouder geworden, net als zij, rond de 70. Zijn haren waren grijs, zijn gezicht wat meer getekend, maar nog steeds herkenbaar aanwezig, zijn lichtroze lichtteken op zijn wang. Ze bestuurde hem terwijl hij daar zo stond, een kopje van de tafel pakte, koffie erin schonk uit de grote kan die voor hem stond en verder liep naar de schaal met de cake.

Ze wist het nog goed wanneer ze hem voor het eerst ontmoet had. 40 jaar geleden. Ze was zwanger geweest van de eerste, en was gezellig meegegaan met haar vriend naar de radio. Hij had een programma op de vrijdagavond. Zij had ook heel lang op die uren gezeten, maar was vrij vlug zwanger geraakt, waardoor het te druk werd om naast haar werk dat radiogebeuren er nog naast te doen. Dus had Jan het van haar overgenomen. Ze had elke vrijdag geluisterd, en gehoord dat er sinds enkele weken een nieuwe gast bij was komen te zitten. Die moest het nog leren, volgens Jan. Was nieuwsgierig wat dat inhield, dat hele radio maken, en op aanraden van iemand bij hem in de straat toch maar eens een kijkje gaan nemen.
Hij had zich voorgesteld als Sander, en op het moment dat ze elkaar aankeken was er een klik geweest. Ze hadden meteen staan praten alsof ze elkaar al jaren kenden. En het was een gezellige avond geworden.
Later had ze hem nog veel vaker gezien, hij had een vriendin die had wel eens meegenomen naar de studio. Maar ineens was dat weer uit geweest en had hij een paar weken later alweer een ander volgens Jan.
Kate kwam er in die tijd niet zo vaak. Was na de geboorte van hullie Tiemen veel thuis te vinden, om het kleine manneke niet teveel heen en weer te hoeven sjouwen. Ze woonden niet bepaald om de hoek, al merkte Tiemen weinig van de autorit, er moesten ook telkens weer een boel spullen meegesleept worden als luiers, schone kleertjes en een flesje om die 3 uur radio te kunnen overbruggen.
Dus bleef ze steeds vaker thuis.
De nieuwe vriendin van Sander leek een blijvertje, en er werd zelfs al gesproken over trouwen. Al weldra was hij tijdens een romantische picknick op zijn knieën gegaan en had haar ten huwelijk gevraagd. Jan werd als getuige gevraagd, en het feest zou plaats vinden in Canada, de plaats waar zij vandaan kwam. Omdat alles zich nogal in een sneltrein vaart had voltrokken, moesten ook de ouders nog kennis maken met Sander, en werd er een reisje geregeld naar Canada waar zijn toekomstige bruid, Zara, vandaan kwam. Aldaar werd hij meegesleept in de droom van zijn vriendin, die de bruiloft tot in de puntjes had geregeld, hij hoefde enkel mee te gaan naar de lokaties die zij had uitgekozen, het trouwpak te passen, de bloemen, tafelschikkingen en de taart uit te kiezen, en ook de hapjes voor de avond voor te proeven. Werkelijk niets werd aan het toeval overgelaten.
Kate wist het nog precies, ze was nog op een avond bij het aanstaande bruidspaar op de koffie geweest, waar de toekomstige bruid uitvoerig uit de doeken had gedaan wat ze in die paar weken allemaal gedaan hadden in Canada. De foto's vertelde de rest van het verhaal.
Het viel haar op dat de sfeer in de kamer die avond wat minder feestelijk was. Sander had meer oog voor haar dan voor zijn vriendin, die zich dan ook op een gegeven moment excuseerde en zei dat ze te misselijk was om er nog langer bij te blijven zitten. Wat later werd ze ziek op het toilet en ging ze naar bed. Jan en Kate besloten dan ook om naar huis te gaan.
Enkele weken na dat voorval kwam Sander ineens bij hun thuis, om Jan wat te helpen in de tuin. Hij zat duidelijk met iets in zijn maag en moest er echt even over praten. Zijn lieve Zara bleek ineens een totaal andere vrouw te zijn, dan hij zich in eerste instantie had voorgesteld. Ze was zich plots heel anders gaan gedragen sinds ze terug was gekomen uit Canada. Hij dacht eerst dat de stress voor de bruiloft haar misschien wat te veel aan het worden was, maar vroeg toch Jan om advies wat hij er mee aan moest. Jan zei, dat vrouwen met stress inderdaad vreemde dingen konden gaan doen, en dat hij het nog maar eens een tijdje af moest wachten. Maar het bleef aan Sander knagen. Toen ook enkele andere vrienden ineens vreemde dingen aan Zara begonnen op te vallen, ging hij echter steeds meer twijfelen en besloot hij een einde te maken aan hun verloving. Het huwelijk werd afgeblazen.
Omdat het hem niet bepaald in de koude kleren was gaan zitten, zat hij ineens geregeld een avond bij Jan thuis om uren te praten over zijn gevoelens voor Zara en de nasleep van het hele gebeuren. Ook Kate zat er steeds vaker bij, en gaf hem adviezen hoe om te gaan met zijn gedachtes.
Wordt vervolgd....

2 opmerkingen:

  1. bedankt voor je bezoekje, nu kom ik hier nog eens wat bijlezen en kijken ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. oei .. dat belooft een spannend verhaal te gaan worden, mickey! ;-))

    fijnw eekend,

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bedankt voor het lezen van mijn blog. Ik vind het leuk als je een reactie nalaat.

Totaal aantal pageviews