dinsdag 21 juli 2015

BBQ en kermis (2)De vierde bbq was gisteren. Spontaan belegd tijdens een verjaardag vorige week.
Collega's van Dirk hadden bedacht om gezellig te gaan bbqen om daarna nog even naar de kermis in Uden te gaan. Alles was in een mum van tijd geregeld, het feestje zou gehouden worden in Boekel, hun regelde alles, wij hoefden enkel nog maar te rijden, en te betalen.
En zo zaten we gisteren voor de vierde keer aan tafel om te genieten van op kolen gegrild vlees. Deze keer was het vlees besteld bij de plaatselijke slager, en was er eigenlijk niemand die heel speciaal het vlees in de gaten hield. Nee, eentje gooide er gewoon een hele boel op, deze werd door de dochter van de gastheer regelmatig een keertje omgedraaid, en als het klaar was moest je het zelf maar even op komen halen. 'Hé wie lust er een speklapje? Deze wordt zwart, deze ook! Nog meer liefhebbers? En voor wie is het varkenslapje, wie oh wie, het mag op!'
Bij de heren werd de tafel echter steeds verder gevuld met lege bierflesjes, bij de dames werd enkel de waterfles geregeld een keer bijgevuld uit de kraan.

Toen alles was afgeruimd mocht ik de heren naar Uden brengen. Na eerst een aantal keren de verkeerde afslag te hebben genomen, kwamen we toch nog op de weg naar Uden, we waren de andere wagen al kwijt. Maar we vonden, dankzij mijn kennis van de wegen aldaar, toch al snel een parkeerplaats. Waarbij ik met behulp van de andere vier chauffeurs achteruit in wist te parkeren. Eentje had de deur open en keek of er genoeg ruimte was, de andere wisten me ook nog even te vertellen hoe ik mijn stuur moest draaien. 'Linksom indraaien.' 'Nee, rechtsom, en nu recht draaien.' 'Nee, man ze zit veel te dichtbij die andere auto, terug draaien, stukje naar voren en opnieuw indraaien.'
Alleen was het me vast en zeker beter gelukt, die heren waren alleen maar afleiding. En ach, ze geloven ook echt dat vrouwen niet kunnen inparkeren in zijn achteruit.
We liepen over de kermis richting de kroegen, waar het behoorlijk druk was op deze prachtige zomeravond. Een band speelde op het grote podium, de kermis was druk bezocht en gezellig en wij hadden al weldra een plaatsje gezocht tussen de mensen. Nick bestelde in een rap tempo het ene blad bier na het andere, iets wat de meeste niet eens bij konden houden, zo vlot als hij ze opdronk. Zijn bierglas was nog net halfleeg of het volgende werd alweer aangeleverd door de ober.
We stonden ook nog eens op een plek waar echt iedereen doorheen moest. Zodat we regelmatig aan de kant geduwd werden als er mensen door heen moesten om van de ene na de andere kant van het terras te lopen. Een keer ging er een bierglas om, toen Nick bier aan het uitdelen was, waardoor een jonge gast bij een hangtafel de volledige inhoud in zijn nek kreeg. Even leek het op vechten aan te komen, toen hij zich woedend om draaide, maar Dirk duwde hem snel een pilsje in zijn hand met de nodige verontschuldigingen en het leed leek geleden.
Mooi was ook om te zien dat sommige heren hun best deden om in de smaak te vallen bij de dames. er kwamen heel wat handelingen aan te pas, zelfs als de dames met allerlei gebaren en ooggerol elkaar al lang hadden duidelijk gemaakt hier zo snel mogelijk vanaf te willen, bleven ze maar door gaan. Drank en succes bij vrouwen, geen goede combi.
Toen het laatste muntje op was gemaakt gingen wij weer terug naar Rooi. De mannen die op de heenweg nog in onze auto zaten, besloten nog te blijven, zodat de terugweg heerlijk rustig was verlopen.
Ons bbq-seizoen was goed begonnen.

3 opmerkingen:

 1. :-) ik moet zeggen dat ik die half leeggegeten borden nou niet zo smakelijk uit vind zien

  maar het zal wel lekker zijn geweest Mickey :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja ze was nog aan het eten, dus. Haha en het was zeker erg lekker! ;-)

   Verwijderen
 2. tuuuuuuuuuuuuuurlijk rijden (én parkeren) vrouwen beter dan mannen! :-))))

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bedankt voor het lezen van mijn blog. Ik vind het leuk als je een reactie nalaat.

Totaal aantal pageviews