zaterdag 12 augustus 2017

Dagje Burgers ZooVandaag was het de beurt aan de jongste om er samen met papa en mama op uit te gaan. Het werd een dagje dierentuin, maar wel een met pinguins. Deze deftige vogeltjes vonden we al meteen bij de ingang en als het aan haar had gelegen waren we daar de hele dag blijven staan.

Papa en mama hadden echter andere plannen, dus ging ze toch maar mee om de rest van het park te verkennen. Jongste vond het prachtig, ze genoot van de olifanten, trok papa mee naar de dessert, raakte ons bijna kwijt in the ocean, genoot van de vele vlinders in de mangrove, ging op ontdekkingstocht in de bush, om na een korte pauze met zelfmeegebrachte broodjes nog even een kijkje te gaan nemen bij de safari. Daar troffen we leeuwen die heerlijk lagen te slapen en neushoorns die paardje aan het spelen waren volgens jongste. Wij wisten wel beter. Hij nam er in ieder geval alle tijd voor, en was zelfs nog bezig toen wij al bij de giraffen stonden te kijken. Als het hem gelukt is dan komt er over 16 maanden een kleine neushoorn bij.

Een kort sfeerverslag.
Morpho

Zodra de Morpho haar vleugels openslaat sta je niet alleen versteld van haar grote, ze heeft een spanwijdte van 9 tot 12 centimeter wat haar een imposante verschijning maakt in de magrove, maar ook van haar blauwe kleur. Het is dan ook erg apart als je weet dat de blauwe kleur niet afkomstig is van een kleurstof maar komt door het structuur van de schubbetjes waardoor de vlinder in het licht blauw lijkt.

Dryadula PhaetusaSiproeta SelenesIn de planning voor de avond zat een bezoekje aan een grieks restaurant. Het eerste restaurant waar we heen reden had vakantie, het tweede had weliswaar een bordje met open op de deur hangen, maar was toch gesloten omdat het dinsdag was, de friettent had ook vakantie en uiteindelijk zijn we maar hamburgers gaan eten bij een tentje in Nijnsel. Een prima afsluiting van een gezellige dag.


2 opmerkingen:

 1. Het is altijd gezellig om te vertoeven in het Koninklijke Burgers'Zoo waar ik ook enkele dagen een vaste bezoeker was. Wellicht heb jij deze ook ontmoet op mijn (YT) kanaal. Het geeft hier steeds andere gezichten. Vandaag was ik op safari want ook dat is altijd erg leuk. En ja veel was gesloten maar ik neem altijd gezellig een picknickmand mee waar een ieder van geniet.
  wanneer je ook komt. Heb genoten van jou fotoserie en je schrijven. Groetjes Tine

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, ik zag de mangrove al voorbij komen op je YouTube kanaal. Het blijft een prachtig park. Wij hadden ook lekkere broodjes thuis gesmeerd en gezellig opgegeten op het terras.

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bedankt voor het lezen van mijn blog. Ik vind het leuk als je een reactie nalaat.

Totaal aantal pageviews