vrijdag 25 augustus 2017

LegozolderVrijdag brachten we een dagje bij mijn ouders op zolder door. Daar hebben  we de lego voor de dag gehaald. De vele blueband bakjes had ik omgekeerd op de vloer om een voor een alle kleine blokjes, lampjes, wieltjes en andere assocoires uit te sorteren. De instructieboekjes waren niet helemaal meer compleet, maar met een beetje fantasie was er nog wel wat van te maken, zodat na een hele ochtend puzzelen en bouwen het eerste kasteel en huis alweer in zijn geheel opgebouwd was.

Al weldra herleefde ook al mijn andere herinneringen weer in de vorm van boompjes, autootjes, hovercrafs en legopoppetjes. Als kind heb ik vroeger heel wat uren doorgebracht tussen de legosteentjes. Samen met mijn broer verzonnen we een hele eigen wereld met de poppetjes. Hij bouwde vaak kermisattracties, compleet met grote vrachtwagens waar ze op vervoerd werden. Grappig dat hij tegenwoordig ook geregeld een avondje mee gaat helpen op een echte kermis om een attractie van een vriend van hem mee op te bouwen.


Van technisch lego werden er ook meerdere carnavalswagens gemaakt, compleet met papiermarchee poppen en heuze kreten op spandoeken. Ik vond er zelfs nog een paar onderin de legokist.

Tussen de legopoppetjes kwam ook mijn fantasie tot leven, hier werd de basis gelegd voor wat later mijn eerste hoofdpersonen zouden worden in mijn boek. Zo gaf ik elk poppetje een eigen naam. Ik kan me herinneren dat er een Mark, een Jan een Piet en een Anja was. En dat ik ze de wildste avonturen liet beleven. Natuurlijk deden ze mee aan de optocht van mijn broer, draaiden ze rondjes in het reuzerad en reden ze rond in hun camper. Zelf
had ik twee vakantiehuisjes, compleet met camper, fietsjes, bootje en een autootje. Het blijft nog steeds leuk speelgoed, zelfs mijn kinderen zijn enthousiast.


Aan het einde van de dag had ik al meerdere dingen opgebouwd. Niet alles was meer compleet. Zo misten enkele ridders hun broek, waren niet alle sets meer heel en was er hier en daar een stickertje verloren gegaan.


Al met al was het een heerlijke middag herinneringen ophalen, waar we nog een keer op terug komen, omdat nog lang niet alles in elkaar staat.

2 opmerkingen:

  1. Heb ook nog de oude Legoblokjes in vele dozen liggen. Het is het bekendste en mooiste speelgoed voor groot en klein. Vroeger vaak mee gespeeld en het is iets wat nooit verveeld. Onlangs bij zo een evenement geweest waar veel mooie dingen er van waren gebouwd. Ja ik denk dat veel nog van dit speelgoed houdt. Zelfs de volwassene van deze tijd kunnen zoet met Lego zijn. Mooi blog heb je erover geschreven. Lego kent echt een heel lang verleden in dit leven. Groetjes Tine

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bedankt voor het lezen van mijn blog. Ik vind het leuk als je een reactie nalaat.

Totaal aantal pageviews