maandag 21 augustus 2017

Tapas en outlet

Beide kinderen uit logeren, dus fijn even tijd voor ons tweetjes. Op internet gezocht naar een leuk eettentje waar we zonder de recensies te lezen meteen gereserveerd hebben. Na ons omgekleed te hebben vertrokken naar Eindhoven.

We namen plaats op het terras, waar de auto's, fietsers en hardlopers langs ons heen zoefden en we elk woord konden horen van de meiden die achter ons zaten. Nadat wij al vrij vlug ons drinken en de eerste gang op tafel hadden staan, waren zij nog steeds aan het wachten op de eerste ronde.
We aten tapas, kleine schaaltjes met olijven, gehaktballetjes in tomatensaus, garnalen in knoflookolie, geitenkaas uit de oven, kleine spareribbetjes en een plankje vol lekkernijen, van worst, kaas en olijven. Genoten van een cocktail waarbij de alcohol nogal verdoezeld werd door de grote hoeveelheden ijs, cranberrysap, perziksap en ananassap, waardoor de rum nog maar heel lichtjes aanwezig was. Echt een cocktail voor mij.
We genoten van het eten en van elkaar.


Sex on the beach

De groep achter ons was bij ronde 3 blijven steken, en diende terecht een klacht in bij een van de serveersters. Die besloot in overleg met het keukenpersoneel de dames een gratis dessert aan te bieden en de overige bestelde gerechten zo snel mogelijk op tafel te zetten. De meiden hadden eigenlijk niet veel tijd meer, maar gingen toch accord met dit voorstel.
Het drietal dat naast hen aan een tafeltje zat, had alles aangehoord en probeerde wat later er ook een slaatje uit te slaan door eveneens te gaan klagen. Hoe dat verder is afgelopen weet ik niet, D had alles inmiddels betaald en wij besloten om terug te gaan naar onze auto. Vol nieuwe plannen en een volle buik reden we wat later weer terug naar huis.
Terug naar de auto

 We hadden het idee opgevat om een motor te huren en daarmee een dagje te gaan touren. Echter werd er al vroeg in de morgen regen voorspeld waardoor onze plannen in het water vielen en we snel iets anders moesten bedenken om op onze dag samen toch nog wat leuks te ondernemen.
D kwam op het idee om naar de outlet in Roermond te rijden.
In een nagebouwd stadje vindt je naast een grote diversiteit aan merken, ook veel verschillende soorten gebouwen en stijlen. Je waant je werkelijk in een andere wereld tussen al die gele, groene, blauwe en witte winkels in bouwstijlen van over de hele wereld, met mooie bankjes, sjieke lantaarns, vele eetkraampjes en een heus kinderspeelparadijs die geheel overdekt was.
We streken neer bij de starbucks waar we allebei een grote beker koffie bestelden en vanaf het terras de vele mensen bekeken die voorbij kwamen met buggy's, beladen met tassen, jengelende kinderen achter zich aan trekkend of drinkend uit een grote beker gevuld met ijskoffie.
'Die Starbucks is toch ook vrij overschat. De gewone koffie is echt niet te drinken,' klaagde D, 'De koffie thuis smaakt vele malen beter dan dit!' Dat ik daar niet veel van merkte kwam vast door de grote hoeveelheden melk en caramel die er aan mijn koffie was toegevoegd. Best lekker voor een keer.


Er waren voor deze dag zware buien voorspeld die plaatselijk gepaard konden gaan met onweer en veel regen. Ondanks een lucht die vol beweging zat, bleek er onderweg maar weinig moois te spotten aan de horizon. Toch bleef ik de lucht afspeuren toen we op het terras zaten en glipte ik snel nog even naar buiten toen D in een Levis store een paar broeken aan het passen was.


We sloten ons dagje outlet af bij een Duitse bakker waar ik een broodje tonijn bestelde en D voor een pizza ging. We hadden de rest van de dag niet veel meer nodig.We reden optijd weer richting Brabant en haalden de kinderen op. Met de regen viel het uiteindelijk allemaal weer reuze mee.2 opmerkingen:

  1. gezellig zo een dagje met zijn tweetjes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heerlijk inderdaad. Tijd om eindelijk weer eens echt samen te zijn is zo belangrijk.

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bedankt voor het lezen van mijn blog. Ik vind het leuk als je een reactie nalaat.

Totaal aantal pageviews