zaterdag 17 december 2016

Glow Eindhoven


Het is inmiddels al weer enkele weken geleden, dus het werd tijd om het verslag hier een keer online te zetten. Samen met J was ik op woensdagavond naar Eindhoven gereden om daar te gaan kijken naar het lichtfestival Glow. Een evenement waarbij het gehele centrum en het TU terrein vol staan met de meest bijzondere lichtobjecten.


J durfde het aan om dit samen met mij te gaan bekijken. Tenslotte hadden we het vorig jaar ook al op de planning staan, maar konden we toen geen avond meer gevonden krijgen waarop we beide vrij waren om er ook daadwerkelijk heen te gaan. 
Deze keer hadden we het anders aangepakt en hadden we al weken van tevoren de agenda's naast elkaar gelegd om een datum te prikken.
We verzamelden op de carpoolplaats en reden van daaruit naar Eindhoven. Vanuit de verte waren de eerste lichtbundels al te zien. We parkeerden onze auto en liepen het centrum in, waar we meteen halverwege op de route van het festival kwamen. 


We volgden braaf de stroom mensen die zich langs de vele objecten bewogen. Er was heel wat te zien langs te route. Een kring met grote lampen die cirkels beschreven in de lucht, bomen met dansende groene en rode lichtjes, een gezellig sfeervol ingericht plein waar volop drinken en hapjes te verkrijgen waren. En daartussen vele fotografen die met standaards of uit de hand probeerden al de lichtobjecten vast de leggen.We volgden gestaag de massa, kwamen uit op het Stadhuisplein waar de officiële route zijn aanvang vond, maar helaas de bijbehorende lichtshow het die avond niet deed.
Door naar een ander pleintje bij de kerk, waar een prachtige projectie te zien was, mooi uitgevoerd op muziek. Enthousiast geworden door de vele foto's op internet had ik die avond ook mijn camera bij, waardoor J heel wat geduld bij me moest hebben en soms zelfs haar toevlucht zocht bij haar mobieltje. Ik probeerde het echter allemaal zo snel mogelijk vast te leggen, maar helaas werden de foto's daar niet beter van. de filmpjes die ik onderweg had gemaakt waren daarentegen wel aardig gelukt. Onder dit blog vind je de link naar de video van die avond.

Op de markt was een bijzonder project opgebouwd wat bestond uit een soort van lichtgevende cocons. Deze waren ontworpen door groep 5 en 7 van 40 Eindhovense basisscholen. Ze kregen de opdracht om met verschillende materialen, waaronder kippengaas, en technieken een twee meter hoge cocon te vervaardigen.  Veel licht gaven ze echter niet, een man op een ladder was druk bezig met de kabels om alles weer aan de praat te krijgen. In het filmpje zie je ons tussen de cocons doorlopen.Een ander bijzonder project was de G Light Dome in de Heuvelgalerij. Vorig jaar kon men al het begin van het lichtobject aanschouwen, dit jaar was het helemaal klaar om te bezichtigen. Het lichtspektakel blijft permanent in de Heuvelgalerie hangen als een mooie aanvulling om Eindhoven als lichtstad nog beter in beeld te brengen.Andere mooie  projecten waren Photonic Modulation of light and space, the Cortex machine, Origin of life en Exploring Wire. J vond het festival iets minder mooi dan de laatste keer dat ze er geweest was. Voor mij was het een goede les in avondfotografie. Een sfeerverslag met een link naar het filmpje voor de andere lichtprojecten.
3 opmerkingen:

 1. Ik vind het heel bijzonder maar omdat ik overgevoelig voor licht en geluid ben, krijg ik al de zenuwen van je foto's. Dat is absoluut niet onaardig bedoeld, want je foto's zijn prachtig en haarscherp!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat gezellig al die lichtjes.
  heel fijne kerstdagen Mickey voor jou en je familie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Er zitten pareltjes van foto's tussen. Knap hoe je dit licht hebt vastgelegd.
  Mijn beste wensen voor het nieuŵe jaar.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bedankt voor het lezen van mijn blog. Ik vind het leuk als je een reactie nalaat.

Totaal aantal pageviews