maandag 9 januari 2017

Maandag

Uit het dagboek van Ilse:

maandag

Eerste schooldag na de vakantie. Een beetje onwennig bij het opstaan. De kinderen zaten duidelijk nog niet in het ritme,  begonnen meteen gezellig op elkaars kamer te spelen, voor aankleden en eten hadden ze nog geen tijd. Ik had me al vlug in  aangekleed,  mijn haren gedaan,  snel wat mascara op en het kon ermee door voor vandaag. Beneden hoorde ik Joost al druk in de weer met het koffieapparaat,  wat luid de koffiebonen maalden.
De geur van versgezette koffie kwam me al tegemoet toen ik de keuken binnen stapte. De tafel was gedekt, en het gestommel op de trap kondigden de kinderen aan. Jordy had een oude broek met gaten aan en Daantje had haar kleren nog in haar hand terwijl ze rillend aan de bar schoof.
'ik kan mijn sokken niet vinden! ' 'in de sokkenmand, en Jordy zo ga je niet naar school. Ga maar even een andere broek aantrekken.' Hij stormde mokkend weer naar boven. Joost kwam naast me staan en sloeg een arm om me heen, gaf me een kus op mijn mond. 'tot vanavond schat!' en haastte zich naar zijn auto.
Een half uur later verlieten ook wij aangekleed en wel het huis. De zoemer ging net af toen we het schoolplein opliepen. Ik gaf ze een vlugge kus en knuffel en stond op het punt om weer terug naar huis te lopen,  zodat ik snel thuis aan de slag kon, toen Chantal,  de moeder van Dany me riep.
'Ilse! Hallo! Jou moest ik net hebben. Kun jij volgende week rijden bij het voetbal?  We zoeken nog moeders die de kinderen mee weg kunnen brengen. Volgende week speelt f1 uit tegen Sparta 25 in Beek en Donk. '
Dany zat bij Jordy in het voetbalteam en sinds hun overgang van de mini's naar de fjes was het voetballen een stuk serieuzer geworden. Twee keer per week trainen en zelfs een echte competitie waar geregeld uit werd gespeeld.
'ik zal even kijken of ik dan moet werken,  anders kan Joost altijd wel rijden. Ik laat het je nog weten. '
Chantal trok haar jas dicht om zich heen en rilde, ze was ook niet echt gekleed op deze winterkou, droeg een korte rok, met een legging en hoge bruine knielaarzen. Er werd gefluisterd dat ze met de man van Christel het bed deelde. 'Koud hè,  voor mij kan het niet snel genoeg zomer zijn' ik knikte, stak mijn hand op. ' Ik app je nog!' en liep in stevige looppas de straat uit. Tijd voor koffie.

2 opmerkingen:

 1. Mijn dochter moest naar vier maanden Finland en drie weken vakantie thuis vanochtend vroeg ook weer aan de bak. Deed erg zeer, kan ik je vertellen.
  Warme groet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat geloof ik meteen, het is altijd weer enorm wennen om weer in het ritme te komen.

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bedankt voor het lezen van mijn blog. Ik vind het leuk als je een reactie nalaat.

Totaal aantal pageviews