maandag 13 februari 2017

Vrijdag

Vrijdag
Het was een drukke dag vandaag op het werk. Veel vracht, vragen van klanten waar ik niet meteen een antwoord voor klaar had en veel bijdraaien aan de kassa omdat er daar zieken waren, maar er geen vervanging kon worden geregeld. Ik sloot voor de laatste keer het scherm van de kassa af en liep nog even terug naar afdeling om een overdracht te doen aan de hulpkrachten die de avond zouden werken voor ik naar de kantine ging om mijn jas en spullen te pakken. Ik kijk snel even op mijn mobieltje in de hoop nog een berichtje te hebben van mijn vriendin Angela, maar er stond enkel een berichtje van Chantal die vroeg of ik kon rijden zaterdag met voetballen, ik had er niet meer aan gedacht. Ik toetste snel het nummer van Joost in, de telefoon ging 3 keer over voor hij opnam.
‘Hoi lieverd, hoe gatie?’ zijn vertrouwde stem aan de andere kant van de lijn was fijn om te horen.
‘Het gaat goed. Het was druk geweest vandaag. Hoelaat ben je thuis? Zal ik iets mee nemen voor het avondeten?’ ‘Ik ben al thuis, een klein uurtje nu. Zou je voor het weekend misschien nog wat cola en chips mee willen nemen, en het fruit is op. En voor het eten heb ik al gezorgd, je vindt het vast erg lekker.’ ‘Ik ben benieuwd! Tot zo!’ ‘Tot zo!’ Als Joost ging koken dan was het altijd een aangename verrassing, meestal maakte hij een heerlijke ovenschotel klaar, of stoofschotels dat waren zijn specialiteit, maar vandaag zou er wel vis op het menu staan, omdat dat zo lekker snel klaar was en we vanavond nog een verjaardag hadden. De kinderen werden door opa en oma thuis gebracht, en die bleven meteen tot om half 9 de oppas het over zou nemen.
Ik raapte mijn spullen bij elkaar, liep nog snel even de winkel in op zoek naar chips, cola, een zak broodjes en voor mij wat havermout, zwaaide mijn collega’s bij de vers gedag en liep naar de kassa.
Thuis aangekomen rook ik de vis al toen ik de hal binnen stapte. Joost had verse zalmfilet gebakken, met notenrijst en verse spinazie erbij. Een ware traktatie.
‘Ben jij morgen vrij?’ vroeg ik tussen twee happen door. ‘Ja, hoezo? Jij toch ook.’ Antwoordde Joost, terwijl hij nog een hapje van zijn zalm nam.
‘Chantal had gevraagd of een van ons morgen kon rijden. De jongens hebben uitwedstrijd in Beek en Donk en ze zochten nog mensen voor het vervoer.’ ‘Dat is geen probleem, geef maar door. Ik begreep van ons mama dat Daantje bij Marlissa afgesproken had vanmiddag. Dat is toch de dochter van Christel?’ Ik knikte en schepte nog wat spinazie op. ‘Klopt, met die broer van haar heb ik vroeger nog eens een tijdje gegaan, alleen was het toen al wel duidelijk dat hij zich totaal niet aangetrokken voelde tot vrouwen. Hij had veel meer oog voor zijn beste vriend dan voor mij. Ik geloof dat ze nu nog steeds bij elkaar zijn.’ Ik at het laatste restje groente op en stond op, samen ruimden we de tafel af, waarna we vlug onder de douche sprongen ons omkleedden, ik nog wat oogschaduw en wat lippenstift op deed, alvorens we in de auto stapten en richting Uden reden.

3 opmerkingen:

 1. in Beek ... en dan vraag ik me af woon je dan in Nederlands Limburg

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het verhaal speelt zich af in Beek en Donk, een dorp boven Eindhoven. Ik ben daar opgegroeid.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik dacht in Beek bij Maastricht
  Ik ben van Belgisch Limburg dicht bij Maastricht

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bedankt voor het lezen van mijn blog. Ik vind het leuk als je een reactie nalaat.

Totaal aantal pageviews