zaterdag 28 januari 2017

Poëziemiddag Schrijverscollectief Meijerijstad

Een mevrouw met een rode trui en een allerschattigst poedeltje, een man met ruitjesblouse half uit zijn broek, met een zakdoek uit het zakje hangend, een dichter met half lang grijs haar die het geheel aan elkaar kletste samen met een dame met een prachtige kanten jurk. Ze konden zo uit een roman komen gerold, maar ze stonden er toch echt die middag. Allemaal bij elkaar in een boekhandel in Veghel tussen de kookboeken.Met een heerlijk kopje koffie in de hand genoot het gezelschap van een wisselend aanbod aan gedichten die door 9 schrijvers ten gehore werden gebracht. Tussen de hoge boekenkasten, omgeven door kleurrijke glasinlood ramen, wisselde humor, ontroering en liefde elkaar af. Het publiek genoot van de prachtig aaneengeregen woorden.

Het was een inspirerende middag in een sfeervolle omgeving. Het publiek kon na de voordrachten meteen in kontakt komen met hun favoriete dichter, en er werden links en rechts zelfs wat dichtbundeltjes verkocht. Schrijvers wisselden tips uit over uitgeverijen, vertelden elkaar over hun ervaringen met schrijven, en vertelden vol enthousiasme wanneer ze waren begonnen met schrijven van verhalen. 'Is het niet moeilijk zo'n boek schrijven? Je kunt toch veel beter poëzie schrijven dan heb je veel eerder een bundeltje vol.' 'Ben je daar lang mee bezig met zo'n boek?' 'Ik heb niet elke dag de tijd om te schrijven, maar doe het wel met veel plezier!'
'Naast het schrijven heb ik ook veel andere hobby's, zoals fotograferen.' 'Ik ben ook nog muzikant.' 

De middag vloog voorbij, en al snel waren ze overtijd. Wat uiteraard een woordspeling opleverde. Na afloop werd er nog geproost op de gezellige bijeenkomst, waarna ieders wegen weer uiteengingen. Tot een volgende bijeenkomst.

1 opmerking:

  1. Een heel geslaagde middag heb je gehad met al die woordkunstenaars in beeld en geluid.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bedankt voor het lezen van mijn blog. Ik vind het leuk als je een reactie nalaat.

Totaal aantal pageviews