zaterdag 13 juni 2015

Weekendje Duitsland

Bron foto: internet


De heren waren samen op pad gegaan. Vrijdag laat in de middag aangereden, de motor lag in onderdelen in de achterbak, hun tassen met kleren ernaast. Ze reden Nederland uit en over de Duitse snelwegen naar het Noorden. Het was hun eerste weekend samen weg. Het idee was spontaan ontstaan, toen Michiel geen oppas had kunnen regelen voor de kinderen, waardoor het onmogelijk was voor Anja om samen met hem naar Duitsland te gaan. Om toch niet het hele eind alleen te hoeven rijden, had hij Coen voorgesteld om mee te rijden. Die had het wel zien zitten om een weekendje weg te gaan, gezellig mannen onder elkaar, samen weg.

Ze kwamen laat in de avond aan. Het was al donker, en op het adres waar ze het weekend mochten verblijven was alles al stil, de lichten uit en iedereen naar bed. Enkel de achterdeur was opengelaten, zodat ze hun eigen weg moesten vinden naar de logeerkamer en de bank. Coen had al snel zijn plekje gevonden op de bank, die echt wat te klein was voor de lange benen van Michiel, die toch wel dik 20 cm groter was dan hij. Ze pakten nog snel hun spullen uit, zochten hun tandenborstel en nachtkleding en maakten zich klaar voor de nacht.
De volgende morgen werd Coen al weer vroeg wakker van de vrouw des huizes, die al optijd aan het ontbijt was begonnen. Het was een stevige tante, met half blond haar, die hem in vrolijk Duits goedemorgen wenste, waarna hij zich snel om kleedde en haar naar de keuken volgde voor het ontbijt. Weldra verscheen ook Michiel aan de ontbijttafel, waar ze een grote kop sterkte koffie dronken, en dikke sneden bruin brood aten met fleischwurst en ham. Klaar om de dag te beginnen.
Ze hadden een drukke dag voor de boeg, want de motor moest nog uitgeladen worden, en ze hadden een afspraak op de crossbaan.
Bij de buren woonde een vriend van Michiel, Mietzi, die hielp om de auto uit te laden, waarna ze meteen op de grond de motoronderdelen in elkaar zetten, zodat ze hem na wat sleutelen naar de schuur konden duwen met zijn tweetjes, terwijl Coen de tijd nam om een foto te maken van het tafereeltje. Hier had hij werkelijk geen kaas van gegeten, sleutelen aan motoren was niet zijn ding, en hij stond er maar een beetje op een afstandje bij te kijken, hoe de twee motorliefhebbers elk onderdeeltje door leken te nemen in vloeiend Duits.
Michiel had een mooie deal kunnen sluiten met Mitzie. Ze hadden onderling overeen kunnen komen dat ze hun motoren in zouden ruilen. En daar zou Coen aanmerkelijk op vooruit gaan, aangezien hij al heel wat uurtjes en geld in zijn oude motor had moet stoppen en hem nog steeds niet draaiend had. Mietzi dacht daar echter wel wat op te weten, en had er bovendien ook wat meer geduld mee, gezien het niet zijn enige motor was die hij in de schuur had staan. Zijn vaste crossmotor liet het namelijk maar zelden in de steek, en een fijne klusmotor was nooit weg.
De ruil was dan ook snel besloten, Michiel kende de motor al omdat hij er een jaar geleden nog op gereden had tijdens zijn vakantie in Roemenië, toen zijn eigen motor het had begeven en hij de reservemotor van Mietzi had geleend. De motor die nu voor hem was.
Om hem maar meteen eens goed in te wijden, besloten ze nog even naar de crossbaan te gaan. De heren kleedde zich om onder een afdak, waar een stel versleten banken rond een met as besmeurde vuur korf stonden opgesteld.
Voor Coen hadden ze een quad geregeld, eentje die wat later bleek de snelste ooit gemaakt was. En dat was wel te merken.
Hij ging razendsnel van start en maakte al snel twee wheelies in het rulle zand. Gelukkig kon hij zich nog stevig vasthouden, waarna hij weer verder raasde over de crossbaan.
Michiel had een motor onder zich en racete aardig hard over de baan heen. Het was een heerlijk tochtje, waarbij hij meteen weer even die heerlijke vrijheid voelde van de wind tegen zijn lijf en adrenaline die door zijn lichaam raasde en hem voor stuwde door het losse zand. Jammer genoeg haperde de motor wel een paar keer, maar het mocht de pret zeker niet drukken.
Het hele gebeuren was nog eens extra bijzonder doordat ook een oude bekende van Michiel er bleek te zijn, die hij een jaar geleden tijdens zijn crossvakantie in Roemenië had ontmoet. Een echt internationaal crossdagje.
Na het crossen was het tijd om samen met de andere crossliefhebbers wat te gaan BBQen, waarna ze meteen weer door moesten naar oude vrienden van Michiel, Heidi en Marcel. Zij woonden tijdelijk bij hun ouders in omdat ze druk bezig waren met het bouwen van hun huis. Omdat ze genoeg bij te kletsen hadden, bleven ze lekker thuis, en keken met zijn alle het songfestival, knus zittend op de bank. Heidi kwam zelfs behagelijk dicht tegen Coen aan liggen, haar ogen half gesloten nestelde ze zich tegen hem aan.
Eigenlijk voelde hij zich al de hele avond niet echt op zijn gemak, omdat ze allemaal vroegen naar Anja, waardoor hij een beetje het gevoel kreeg niet helemaal welkom te zijn. Ze hadden hier vast liever gehad dat zij er was geweest in plaats van hem. En zo hoorde het ook, haar plaats was ook naast Coen, maar toch was het iets wat hij niet had willen missen, het ritje op de quad en de gezelligheid die er om het hele weekend heen hing.
Ze keken naar het songfestival, waar Nederland zich niet voor had weten te kwalificeren.
Ondertussen flink commentaar leverend op de dames die meededen aan het festival. De een nog mooier dan de ander, in een jurk die zo ver open was aan de voorkant dat je bijna in de navel keek, het strakke broekpak van de Duitse en een prachtige gouden doorschijnende jurk van de dame die Spanje vertegenwoordigde. Helaas kwam geen van de dames erg ver en werd de enige knappe heer in het gezelschap, uit Zweden eerste.
De volgende morgen was het weer vroeg dag, en werd het weer erg druk. Eerst bezochten de heren een markt waar ze als ontbijt snel een pizza naar binnen werkten. De markt zelf hadden ze zo gezien, maar het was wel fijn om even weer met zijn tweetjes te zijn, voordat ze nog  ze gingen nog wat crossen, waarna het tegen het einde van de middag tijd werd om alles weer in te laden en richting Nederland te rijden, waar ze laat die avond arriveerden. Een topweekend, wat voor herhaling vatbaar was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bedankt voor het lezen van mijn blog. Ik vind het leuk als je een reactie nalaat.

Totaal aantal pageviews