woensdag 14 januari 2015

Januari

Na een lange afwezigheid (bijna twee maanden!!!) werd het weer eens tijd om wat op mijn blog te plaatsen. Inmiddels is er veel gebeurd, ook privé. Dus er valt heel wat bij te kletsen. Heb veel mooie foto's gemaakt van de sneeuw eind december, ben begonnen met sporten en gezonder te eten, wat al een hele uitdaging is! De jongste gaat ook naar de peuterspeelzaal en ben erg druk doende geweest met het maken van de nodige jaarboeken zodat mijn computer weer wat meer is opgeruimd en de boekenkast wat gevulder!


Tijd om nu ook het bloggen weer op te gaan pakken. Voor degene onder jullie die me volgen op Instagram die zullen wel gemerkt hebben dat er nog genoeg te vertellen valt! Daar heb ik geregeld een fotootje online gezet!
Goed om snel van start te gaan een paar mooie verhaaltjes van de sneeuw in december! Wat hebben we genoten. De kinderen wilden bij de eerste sneeuwvlokjes al meteen naar buiten rennen, dus snel de slee van zolder gehaald, dikke dassen, mutsen en jassen aangedaan en daar ging het hele gezelschap. met de slee door de straten! Er lag al een aardig pak sneeuw, wat knarste onder je voeten. Het was goed uitkijken voor de auto's die moeite hadden om zonder hun winterbanden vooruit te komen.
Maar het was vooral een prachtig gezien. De dwarrelende sneeuwvlokjes in een steeds maar witter wordende wereld!
De takken van de bomen hingen zwaar onder het gewicht van hun nieuwe last, en enkele paden waren daardoor al afgesloten. Op de wegen was het zelfs voor een zaterdag al een grote chaos.
Voor de kinderen was het echter vooral pret. Onderweg kwamen we er geregeld een aantal tegen die met sneeuwballen naar ons gooiden, sneeuwpoppen aan het maken waren of ook met een slee over de weg gleden.
's Middags reden we naar mijn ouders, wat ondanks de gestaag vallende sneeuwvlokken, prima te doen was. Dat beloofde me wat. Eenmaal aangekomen, wilden de kinderen weer naar buiten, en deze keer moest er een sneeuwpop komen. Een hele grote, met een snorretje en een kerstmuts!
Zondag was er ook nog volop sneeuwpret, toen papa besloot een grote iglo te bouwen, waar ze de hele middag in hebben gespeeld! De sneeuw was die nacht enigszins aangevroren, wat het ideaal maakten voor het maken van blokken. Deze sneed Dirk dan ook op diversen plekken uit op het grasveld, wat een bijzondere aanblik bood aan het einde van de dag.
Jammer genoeg was het maandag alweer afgelopen met al de sneeuw, de iglo was al weldra niet meer dan een grote hoop, en op de wegen was het een natte, gladde glibberzooi.
Het einde van het jaar luidden we uit met de kinderen en opa en oma. We hadden ze om iets voor 12 uit hun bedjes gehaald om mee het vuurwerk te kijken, wat ze vol bewondering deden! Ze stonden vol enthousiasme en met grote ogen op de vensterbank te kijken en te wijzen naar de vele rode, groene en gele vuurlichtje die de lucht in werden geschoten om hoog boven de bomen uiteen te spatten in een kleurenpracht!
En toen was het nieuwe jaar begonnen! Een jaar vol met nieuwe uitdagingen en verrassingen. Benieuwd wat het ons dit keer weer gaat brengen!

2 opmerkingen:

  1. Hoi Mickey,
    leuk weer wat van je te horen :-) Ik en zelfs jaloers als ik lees dat jullie al zoveel sneeuw hebben gehad dat je kon sleeën en zelfs een iglo kon bouwen. Hier in het West-Friese is alleen 1 1/2 natte sneeuwvlok gevallen die dus ook zo weer weg was. Ik mis nu alleen een paar mooie fotootjes van deze sneeuwpret :-)

    Groetjes, Helma

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bedankt voor het lezen van mijn blog. Ik vind het leuk als je een reactie nalaat.

Totaal aantal pageviews