zaterdag 31 januari 2015

Eerste zwemles


Het was een spannende dag voor Tom. Hij mocht vandaag voor het eerst op zwemles. Helaas voor mama werd ze net die dag ziek. Even de oogjes dicht op de bank haalde niet uit, al weldra kwam alles eruit, en zat er niets anders op dan ziek richting De Neul te rijden met twee kindjes. Tom klaagde van te voren ook over buikpijn, maar ze wuifde het af als zenuwen, dat ging vast over na het zwemmen.




Tijdens het betalen aan de balie kon ze amper op haar benen blijven staan, het verhaal wat de kassadame aan het vertellen was kreeg te maar half mee, en halverwege moest ze zelfs even op haar hurken gaan zitten om niet flauw te vallen.
Toch de weg naar de kleedkamers gevonden, Tom had gelukkig zijn zwembroek al aan, en toen werd het wachten tot de zoemer ging en hij naar het bad mocht gaan. Die zoemer misten ze, omdat ze weer even een bezoek moest brengen aan het toilet, maar weer wat helderder, ging ze samen met Tom en Nicky richting het zwembad, waar al de andere kinderen inmiddels al in het water stonden.


Gelukkig was het ergste weer even gezakt, zodat ze de hevig tegenstribbelende Nicky, die voor durend Tom achterna wilde het water in, in bedwang kon houden, en het verhaal van de badmeester maar half mee kreeg.
Tom was echter al enthousiast naar de glijbaan gerend, waar hij meteen vanaf gleed, beneden opgewacht door een van de zwem leraressen.
'Van wie is dat jongetje?'
'Van mij!'
'Hoe heet hij?'
'Tom.'
'Tom, das toch niet helemaal de bedoeling, kom maar bij de andere kinderen staan.'
Gelukkig ging het tijdens de les wel goed.
Dirk was inmiddels ook gearriveerd, zodat ze samen met Nicky weer naar huis kon gaan.

's Avonds vertelde Tom dat hij het heel leuk had gevonden, maar nog steeds niet kon zwemmen. Dat had hij zich toch wat anders voorgesteld!
Helaas voor het manneke werd hij die avond ook ziek, geen zenuwen dus, gewoon buikgriep net als mama.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bedankt voor het lezen van mijn blog. Ik vind het leuk als je een reactie nalaat.

Totaal aantal pageviews