maandag 25 augustus 2014

Eerste dag naar school

Vandaag was het de eerste dag na de grote vakantie, de eerste echte schooldag voor Tom. Vandaag ging hij voor het eerst naar groep 1.
Papa begon zelfs een uurtje later, dus liepen we met zijn viertjes richting school. Na eerst nog wat op de speelplaats gewacht te hebben tot de eerste zoemer afging, mochten de kinderen in een rij gaan staan bij de deur, waarna ze allemaal geteld werden. Tom vond het maar wat spannend. Hij ging nog wat twijfelend in de rij staan, afwachtend, met zijn rugzak in zijn handen, tot de juffrouw het seintje gaf dat ze allemaal naar binnen mochten gaan. 'En jullie mogen ook wel even mee naar binnen, als jullie willen!' gebaarde ze naar de ouders die op een rijtje voor de school stonden.
Een voor een gingen we allemaal naar binnen.
Het was nog even een beetje wennen, andere kapstokhaakjes, twee manden met fruit, waarvan een voor groep 1 en waar laat je je gymschoenen. We brachten hem tot aan zijn tafeltje, zijn naam stond op een sticker voor hem. Zijn plekje voor het komende jaar.
We liepen weer naar huis, ik vol spanning over hoe hij het zou maken op school.
Om 12 uur hem samen met zijn zusje weer op gaan halen. Hij zat vol verhalen! Had het leuk gehad, gespeeld en wel 10 keer van de glijbaan afgegaan! 's Middags had hij met het keukentje gespeeld en zelfs logees gehad.
Terwijl de kindjes nog even op de speelplaats zichzelf vermaakte, ging ik toch nog even naar de juffrouw, die vertelde dat hij erg enthousiast was en dat hij soms even de weg kwijt was bij het zoeken van de wc.
En moeders, die had eindelijk tijd om in alle rust het huis te poetsen, fijn met de jongste te gaan fietsen, maar vooral veel op de klok te kijken, we moeten vooral nog heel erg wennen.

5 opmerkingen:

 1. ohhh .. een mijlpaal in toms leven, mickey!
  en natuurlijk ook in dat van jou! :-)

  een dag vol emoties oo, eh!

  ik herinner mij de eerste schooldag van ons oudste, als de dag van gisteren, terwijl het toch al jaaaren geleden is! :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oooooh wat spannend Mickey, da's een stukje loslaten voor de moeders ook hé:-)
  ja leuk hoor,
  tom gaat het alleen maar leuker vinden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik geloof onmiddellijk dat het heel erg wennen is Mickey
  maar ook heel gauw vertrouwd ;-) Je hebt zomaar even wat meer tijd,
  en het is leuk om de enthousiaste verhalen te horen als ze weer thuis komen.
  Spannende dagen voor Tom maar ook weer een leuke.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tess start 3 november. Hopelijk even vlot als Tom!
  Ik moet nog wennen aan het idee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Na het week ben je gewend, tenminste ik wel. Tom moet nog steeds een beetje aan het nieuwe ritme wennen, al vindt hij school wel heel leuk! Ben benieuwd hoe Tess het gaat doen!

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bedankt voor het lezen van mijn blog. Ik vind het leuk als je een reactie nalaat.

Totaal aantal pageviews