zondag 31 augustus 2014

Rijsingen RoyaalVoor het eerste jaar organiseerde het buurtschap Rijsingen het evenement Rijsingen Royaal. Al weken was er door vele enthousiaste vrijwilligers keihard naar toegewerkt om het evenement tot een groot succes te maken. Voor de bezoekers was er dan ook volop vertier aanwezig. Bij het betreden van de Ollandseweg werd je ontvangen door het ontvangstcomité D.A.T. theater die je als een echte beroemdheid binnen haalden op de rode loper. Deze werd zelfs nog even gestofzuigd vlak voordat je er een voet op kon zetten. 
Toen ze mij aan zagen komen waren ze in eerste instantie vrij enthousiast. 'Maar ze is geen filmster.' 'Onee, nee het is de pers.' 'Ojee, de pers, ja maar die hoort er ook bij natuurlijk.' 'Ja, die moeten we ook binnen laten, komt u ook maar over de rode loper.' 'Lust u ook nog een aperitiefje?' 'Heb persoonlijk liever filmsterren hoor.' 'Ja, liever een filmster.' mompelde ze nog even verder. Waarna ik officieel mijn intrede op de boulevard had gedaan. De reis kon beginnen.Al bij het aanrijden was het me enorme gevaarte aan een hijskraan opgevallen, waarmee mensen hoog in de lucht konden genieten van een diner. Het leverde veel bekijks op.


Via bruggetjes ging je over de sloot naar verschillende kleine tentjes waar diversen activiteiten stonden opgesteld. Zo toonden ook veel verenigingen hun sport en spel aan de bezoekers.
Voor kinderen was er volop vertier. Ze konden zich bijvoorbeeld in een sumopak laten hijsen, voor een onvervalst potje worstelen.
Op de boulevard kwam je verschillende theatergezelschappen tegen, zoals de dansende bakker, die met zijn mobiele bakkerskar regelmatig vrolijke muziek tevoorschijn toverde om het toegestroomde publiek aan het dansen te krijgen.


Voor iedereen die na het zien van de hijskraan zin had gekregen het wat hogerop te zoeken, was er de mogelijkheid tot dineren in de lucht.

De liefhebbers van oude oldtimers kwamen ook aan hun trekken.Voor de dorstige onder ons was er een zonnig terras vlakbij een appelboomgaard.
Wat verderop stonden een hele rij kraampjes op gesteld waar verschillende kunstenaars hun werk vertoonde aan het publiek. Men kon meteen meekijken naar hoe het lege canvasdoek al schilderend tot leven kwam.
De accordeonist van Mont Matre poseerde bij een van de standjes, vrolijk een deuntje ten gehoren brengend voor het aanwezige publiek.Ook voor de kinderen was er volop vertier, zo kon je je laten schminken in spiderman of boef.Helaas moest het toegestroomde publiek in de ochtend nog geregeld schuilen voor de buien die overtrokken.
Op het terrein waren nog veel meer activiteiten te bezichtigen. Zo kon je voetballen, handboogschieten, boerengolfen, Jeu de Boules, door een microscoop kijken bij de natuurwacht, naar het poppentheater en de scouting. En dat was nog maar een kleine greep uit het grote aanbod. Een prachtig evenement, hopelijk niet voor het laatst.

4 opmerkingen:

 1. ohhh wat leuk Mickey.
  daar hebben ze erg veel tijd aan besteed, dat is een prachtige dag geworden en het weer werkte heerlijk mee, zoveel hartjes blij:-)

  mooi joh,

  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. jullie werden niet alleen onthààld als sterren, mickey, jullie werden ook behandeld als sterren!! ;-))

  prachtige organisatie om nog maar te zwijgen van het heerlijke verslag + foto's dat jij gemaakt hebt! nee, daar kan de echte pers niet tegenop! :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. eigenlijk is dit wel een leuke bijeenkomst, vooral die schilders vindt ik prachtig

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige en hele vrolijke foto's zie ik voorbij komen.
  Geweldig als dit georganiseerd wordt en je hebt mooie weer.
  Dan heb je heel veel blije gezichten.

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bedankt voor het lezen van mijn blog. Ik vind het leuk als je een reactie nalaat.

Totaal aantal pageviews