woensdag 25 september 2013

Nieuwe ovenOnze oven is echt aan vervanging toe. Dat bleek enkele weken geleden wel toen ik even een appeltaart wilde bakken. Na meer dan 40 minuten voorverwarmd te hebben, de taart in de oven gezet bij de juiste temperatuur (volgens de thermometer),  bleek hij na 45 minuten, de tijd van het recept nog niet gaar te zijn. Oke, kan gebeuren, nog maar 10 minuten erbij gezet, maar ook deze keer zonder resultaat.
In de keuken begon het echter al aangenaam warm te worden, maar de appeltaart was zelfs na nog eens 3 keer 10 minuten erbij gezet te hebben nog steeds niet helemaal gaar. Uiteindelijk hadden we de ramen opgezet in de keuken en de appeltaart bijna 2 en een half uur  de oven gehad voordat deze eindelijk net iets te bruin maar wel gaar was.
Inmiddels heb ik een nieuwe oven in de bijkeuken staan. Mijn schoonvader had er nog eentje staan. De mevrouw die hem wegdeed wilde deze niet over nemen toen ze het huis kocht, maar hij zag er nog zo goed uit dat mijn schoonvader het zonde vond om hem weg te doen.
En wat een verschil. In plaats van een half uur voorverwarmen, issie binnen 10 minuten al op temperatuur. Een pizza kost niet langer meer ruim een uur, maar gewoon, de tijd die op de verpakking staat. Worstenbroodjes zijn helemaal snel klaar, dus we kunnen eindelijk weer eens aan het bakken gaan! Alleen tja onze kachel zijn we wel kwijt.

6 opmerkingen:

 1. whaaa ja wel hé, je rekening zal ook wel zakken nu ,

  * stukkie taart neem*

  * lacht vergenoegd *

  heerlijk taartje:-)
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hihi .. jouw oven verwarmde alles behalve dàt wat ie moest verwarmen? :-))

  veel succes met je nieuwe oven, mickey!
  dat gaat smullen worden .. ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. als huisvrouw kan je zo'n oventje niet missen, in het begin had ik zo'n klein oventje, en dat is allesbehalve praktisch

  BeantwoordenVerwijderen
 4. je zal mooi electriciteitskosten besparen nu, kan je extra taarten mee bakken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Grinnik..... ik zie je steeds aan de klok draaien van de oven om er nog maar weer 10 minuten bij te doen. De reuk stijgt al verder de neus in maar garen ho maar hahaha.... Is natuurlijk helemaal niet leuk. Wel tof dat je zo gauw alweer een oven hebt en.... alles in no-time klaar is :-)

  groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoe lekker is dat zeg! Weer normaal kunnen bakken in de oven en de lekkere gerechten of de hapjes op tafel zetten. Ik kan ook niet wachten tot mijn nieuwe oven komt.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bedankt voor het lezen van mijn blog. Ik vind het leuk als je een reactie nalaat.

Totaal aantal pageviews