maandag 17 april 2017

Augustus 2013

Augustus 2013

Het was een snikhete maand. De overheid had een hitteplan in werking gezet, wat zelfs consciënties had voor het energie en watergebruik. Dit omdat er al maanden geen regen meer was gevallen in het rivierengebied, waardoor de waterstanden erg laag waren, wat weer gevolgen had voor de watermaatschappijen en voor de industrie die van het water gebruik maakten om hun motoren te koelen. Ook de frisdrankhandel kon de vraag naar drank amper aan, en er waren zelfs al verschillende wijken zonder stroom komen te zitten omdat de vraag naar energie enorm was toegenomen door het gebruik van airco’s en de koelingen die op volle toeren moesten draaien om alles op temperatuur te houden.
In de heetste week van de maand waren we met zijn tweeën naar Spanje vertrokken. Met het vliegtuig. In Barcelona werden we opgehaald door Frederik en de kinderen, waarna we meteen door waren gereden naar een pretpark dat wat verderop langs de kust te vinden was. Het was een prachtig pretpark, maar door de hitte, de korte nacht en de weinige rustmomenten tussendoor had ik migraine gekregen, waardoor ik geregeld stil moest houden om even bij te komen. Geert hield er totaal geen rekening mee. Hij ging veel liever met de andere de attracties af, waardoor ik geregeld een half uur of langer zat te wachten in de schaduw.
De rest van de vakantie waren er maar weinig momenten waarop we echt samen waren. Enkel de nachten, alle andere uren van de dag waren er constant de kinderen van Frederik die om aandacht vroegen. Het was wel fijn dat hij het avondeten voor zijn rekening had genomen, waar Geert geregelmatig even aan mee hielp.
De laatste dag van de vakantie, de dag dat we weer vertrokken naar Nederland, betrok de lucht en kregen we een zware onweersbui te verwerken. We schuilden in de tent, al was het best akelig om onder de bomen het onweer af te moeten wachten. Het regende en donderde zo hard dat we even bang waren dat alles weg zou spoelen op de camping, en ik hield al angstvallig de bordjes nooduitgang in de gaten. Later bleek dat wij er nog goed vanaf waren gekomen. Verderop in Barcelona waren er meldingen binnen gekomen van een tornado, en het vliegverkeer was zelfs even stil komen te liggen, waardoor alles vertraging op had gelopen.
Het was een spetterend einde van onze eerste vakantie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bedankt voor het lezen van mijn blog. Ik vind het leuk als je een reactie nalaat.

Totaal aantal pageviews