zaterdag 3 september 2016

Ritakapel in Boskant


Op zoek naar mooie plekjes met een bijzonder verhaal, streken we neer in Boskant aan het Ritaplein waar men uitkijkt over de Ritakerk. Deze kerk is in 1956 gebouwd en geheel geweid aan de Heilige Rita. In 2010 ging deze parochie op in de Odaparochie, maar bleef men in Boskant de Heilige Rita vereren. In 2014 werd de kerk aan de eredienst onttrokken. Verschillende vrijwilligers die de kerk een warm hart toedragen, besloten toen om de doopkapel van de kerk los te koppelen en om te dopen tot Ritakapel. 
Het verhaal van Rita vind je terug in de kleinste details. Op de dag dat Rita stierf vroeg ze een van haar verwante die haar ziekbed bezochten om op zoek te gaan naar een rode roos in hartje winter. Wonder boven wonder vond ze die roos en gaf deze aan Rita. Na haar dood bedekte duizenden bijen haar lichaam.

In 1628 werd ze door Urbanis VIII heilig verklaard. Op haar sterfdag worden nog steeds rode rozen aan de zieken gebracht. Bij de kapel in Boskant vind je deze rozen terug bij de ingang waar ze aangeplant zijn langs het pad wat je naar de kapel leidt.
De Ritakapel


Uitzicht over het Ritaplein vanaf de kapel.3 opmerkingen:

 1. Sfeervolle foto's. Het is een modern gebouw maar met veel sfeer van binnen. Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooi Mickey, de kapel van binnen,
  als ik voorbij een kapel kom steek ik altijd een kaarsje aan.

  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi en ook de informatie erom heen. Overal is er een mooi verhaal te vinden, maar het ontbreekt mij aan de tijd om hen allen te gaan bezoeken. Maar als iets onverwachts op mijn pad komt dan ga ik het bezoeken en er wellicht ook over schrijven. Ik geniet steeds weer van de mooie momenten die ik op je website tegenkomt. Ga vooral door want vervelen doe ik mij zeker niet, ik kom zelfs hier tijd te kort lol.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bedankt voor het lezen van mijn blog. Ik vind het leuk als je een reactie nalaat.

Totaal aantal pageviews