woensdag 14 september 2016

Fietstocht door het Groene woudt


Heerlijk weer voor een fietstochtje. Niet te heet maar gewoon een fijne temperatuur al had er wat minder wind mogen staan voor mij. Ik zette er meteen flink de trappers in. Al zal het vast niet snel zijn gegaan, aangezien ik om de paar kilometer weer stil stond om de mooie plekjes op de film of de foto vast te leggen. 
Een van de eerste mooie plekjes vond ik in het Vernhout, waar Hoeve 'Den Ouden Boomgaard' stond. Een prachtige boerderij waar in vroeger dagen klompen werden gemaakt. De streek kenmerkt zich ook door de vele populierenbomen die speciaal voor dit doel aangeplant zijn vanwege hun snelle groei.Het was niet de enige oude boerderij die we tegen kwamen op de route. Ik heb ze niet allemaal vastgelegd anders had ik beter kunnen wandelen, maar deze was ook erg de moeite waard. Het is een van de oudste boerderijen uit de streek, die, zo las ik enkele jaren geleden in een plaatselijk krantje, zelfs nog vele authentieke details kent.


Onderweg kwamen er ook heel veel tafeltjes op mijn pad waar verschillende waar op aangeboden werden als peren, appels, pompoenen, aardappels en zelfs kleine klompjes. Kleine schattige klompjes die verkochten per 10, voor een euro! Geen geld natuurlijk.In Nijnsel maakte ik nog even een stop bij de Antonius van Paduakerk waar ik in mijn vorig blog al over schreef. Kerken hebben altijd iets magisch, en vele zijn rijksmonumenten die al vele tientallen jaren in het landschap staan. 
Verder fietsen naar de prachtige weide aan de Dommel, die in grote ronde pakken op het land lagen.
Naar de Dommel een van de weinige nog meanderende rivieren in Nederland die nog voor het grootste gedeelte zijn natuurlijke weg vindt door het landschap.
Op de brug trof ik een ouder echtpaar, dat voorover gebogen over de brug hing, turend naar het stromende water. 
'Ik mag me natuurlijk nergens mee bemoeien, maar als ik een tip mag geven, dan zou ik een foto maken van de mooie bloemen daar!' zei de man die naar een plek iets verderop wees. 'En dat hekje, dat ik ook een mooi plaatje als je dat op de foto zet.' 
'Wij wachten op onze kleinkinderen. Ze zouden vandaag voorbij komen met de boot.' 'Met een kano?' 'Ja, er komen meerdere boten voorbij, maar geen idee hoelaat ze hier zullen zijn.'
'Veel plezier met kijken.'

Mocht je nog ooit een leuke plek zoeken om op vakantie te gaan, dan is dit gebied zeker een aanrader als je houd van dit prachtige landschap. In de buurt is veel gelegenheid voor een overnachting, er zijn campings en B&B's in overvloed te vinden.

Met al dat moois om je heen kom je alleen niet zo snel vooruit.
Mijn fietstocht eindigde bij de rioolzuiveringscentrale. 


2 opmerkingen:

  1. Mooie fietstocht hebben jullie gemaakt, prachtige foto's! Ik heb ervan genoten!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is een fietstocht geweest met heel veel stopplaatsen om foto's te nemen
    Het is daar inderdaad mooi
    Zou het echtpaar nog langs hebben moeten wachten ?

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bedankt voor het lezen van mijn blog. Ik vind het leuk als je een reactie nalaat.

Totaal aantal pageviews