zaterdag 23 april 2016

SchuldEr stond een politiewagen voor de deur, toen ze thuis kwam. Eerst dacht ze nog dat het voor de buren was. Tenslotte hadden zij toch niets misdaan. Maar ineens dacht ze weer aan Geert die gisteren thuis was gekomen van zijn werk. Hij was geschorst, vertelde hij, vol woede. 'Zomaar, om iets wat ik op de mail had gezet. Ik snap nog steeds niet wat daar het probleem mee was, want we waren met een paar man aan het mailen. Dus ik ben echt niet de enige geweest die fout is geweest. Ik heb de mailtjes nog op mijn computer staan!'
'Als het niets voorstelt, dan komen ze daar toch snel genoeg achter,' probeerde ze hem nog gerust te stellen. 'Zo belangrijk kunnen die mailtjes toch niet zijn geweest?'
'Ik moest alles achterlaten en meteen vertrekken. Onze trouwkaarten staan er nog op, Ilse. Onze zelfgemaakte trouwkaarten. En de foto's. Er staan foto's op. Als we die maar terug krijgen.'
'Waarom zouden we die niet terug krijgen? Je bent geschorst, niet ontslagen.'
Hij was echter in alle staten geweest, en had onrustig in huis lopen ijsberen. 's Avonds had hij de rust niet kunnen pakken, en had hij zich teruggetrokken in de bijkeuken om te gamen.
Midden in de nacht was ze wakker geworden. Het bed naast haar was leeg, het kussen koud en onbeslapen. Ze deed het licht aan, trok snel een badjas aan en liep de trap af, naar beneden.
Daar trof ze Geert aan, de laptop op schoot, zijn vingers vlogen vlug heen en weer over het toetsenbord.
'Wat ben je nog allemaal aan het doen?' vroeg ze, terwijl ze slaperig naar hem keek, 'Kom je zo naar bed, het is al middernacht.'
'Ik kom er zo aan, eerst dit nog even afmaken.' Geert had haar bemoedigend aangekeken, en zij was weer terug naar bed gegaan, te moe om verder veel aandacht te schenken aan zijn nachtelijke werkzaamheden. Hij zat tenslotte wel vaker tot laat op de computer.De volgende ochtend had ze hem op de bank aangetroffen onder een fleece-dekentje. De laptop had hij opgeruimd. Ze was stilletjes naar haar werk gegaan en had er verder niet meer aan gedacht.
Tot nu. Ze kwam de hal binnen en trof een politieagent aan die samen met een andere man al haar cd's in dozen aan het doen was.
'Wat is er aan de hand?' vroeg ze.
De agent antwoordde. 'U vriend wordt er van beschuldigd het netwerk van zijn bedrijf Intravisie plat te hebben gelegd. Hij wordt verdacht van hacken.'
Ilse schrok, en ging zitten op een stoel. Onwillekeurig begon ze te trillen. Gehackt.
'Maar waarom moet u dan al mijn cd's meenemen?' 'We hebben opdracht gekregen om alles wat data kan bevatten in beslag te nemen, mevrouw. En dat zijn alle cd's, dvd's, geheugenkaartjes, floppy's en de laptop.'
Ze keek hem verdwaasd aan. Alle data. Nee. 'Ook de laptop. Maar daar staan nog belangrijke documenten van mij op!' zei ze met een snik. De tranen stonden in haar ogen, toen ze naar de agent keek die de zoveelste doos van haar cd's de trap af schouwde. Hij zette de doos in de politiewagen en kwam naar haar toe.
'Wat voor gegevens zijn dat als ik vragen mag?' 'Een script, een verhaal wat ik aan het schrijven ben. Dat wil ik niet kwijtraken, daar wil ik aan verder schrijven, ' Paniek klonk door in haar stem en ze keek de agent smekend aan. Zij kon er toch niets aan doen dat haar vriend ergens van verdacht werd.
De agent stond op en pleegde kort overleg met de andere man, die de deurwaarder bleek te zijn. Toen hij terugkwam ging hij naast haar staan.
'Je mag er een kopie van maken, als je me maar laat zien dat het schijfje waar je het opzet leeg is en je geen andere documenten mee kopieert.'
Ze deed wat haar gevraagd werd. Stil, zwijgend, nog steeds beverig van alle consternatie om haar heen. Geert leek er ogenschijnlijk kalm onder, alsof er niets aan de hand was, bijna alsof hij het wel verwacht had.
De laatste dozen verdwenen de politiewagen in, en de deurwaarder en de agent verlieten hun huis. Ilse verdwaasd achter latend.

8 opmerkingen:

 1. Kennelijk heb ik iets gemist maar dit leest wel spannend weg :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja, kom zo maar thuis.....
  erg als je zoiets niet verwacht

  BeantwoordenVerwijderen
 3. het zal je maar gebeuren ... komt er nog een vervolg ? is hopelijk zo maar een verhaal niet echt gebeurd

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oei .. het zal je maar overkomen! :-((
  hopelijk komt alles goed en wordt geert ten onrechte beschuldigd!
  mooie en boeiend geschreven, mickey! :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Is dit verhaal waar gebeurd, dan lijkt me dit helemaal niet fijn. Maar als het niet waar is dan heb je een uitstekend verhaal geschreven wat je echt ook allemaal leest. Wordt dit vervolgd? Dan zie ik het vanzelf , want ook ik heb je toegevoegd aan mijn leeslijst.
  Wees altijd welkom op de mijne. Onder elk plaatje vind jij een gezellig praatje of meer. Fijn weekend wens ik jou.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig heb ik het helemaal zelf verzonnen! :-D een fijn weekend!

   Verwijderen
 6. Ben benieuwd naar je volgende schrijven. in woord of met gedicht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hou je van boeken? Ik heb dit jaar mijn eerste boek uitgebracht. Een emotioneel drama wat aardig goed ontvangen is in mijn vrienden en kennissenkring. Op dit moment werk ik nog aan een dichtbundel omringd door foto's.

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bedankt voor het lezen van mijn blog. Ik vind het leuk als je een reactie nalaat.

Totaal aantal pageviews