maandag 17 augustus 2015

Fossombrone (Italie)


Vorige week zijn we een een paar daagjes naar Italië geweest. Een heerlijke vakantie, waarbij we in twee dagen een paar mooie dorpjes hebben aangedaan. In een paar blogs ga ik meer vertellen over deze plaatsjes en over het prachtige landschap waar we doorheen zijn gereden.
Vandaag wil ik je wat laten zien over Fossombrone.
In de oudheid was Fossombrone een Romeinse nederzetting die zijn naam te danken had aan Gaius Semproniun Gracchuis.
Vanaf de hellingen van de vallei Metauro heb je een prachtig uitzicht op de terracottadaken van de vele huisjes, de vele kerktorens en de bovenste verdiepingen van de paleizen die hoog boven het plaatsje uittorenen. Helemaal bovenaan vind je het vijftiende eeuws Corto Alta paleis, waar tegenwoordig een museum en een kunstgalerij in gevestigd is.


We parkeerden onze auto bij een basisschool, en liepen terug naar het centrum van het dorpje. We kwamen uit in een prachtige winkelstraat, die vooral zeer bijzonder was door de aan weerskanten oprijzende zuilengalerij, waarin de winkeltjes en restaurantjes gevestigd waren. Kleurrijke modern aandoende gebouwen, met zuilen die leken opgebouwd uit restanten van oude gebouwen.
Deze zuilen zijn nog overgebleven van de bescheiden Renaissance paleizen uit de tijd van Hertog Urbino. Het tijdperk waarin het dorp in goede welvaart verkeerde.

Het dorpje is Bologna in het klein, dezelfde bouwstijl met de kenmerkende bogen is in deze stad in veelvoud te zien, wel 38 km aan Arcade bogen is daar terug te vinden. Wij zijn hier echter niet geweest, omdat we het meer bij de kleine plaatsjes gehouden hebben met dezelfde bouwstijl en charme.


Smalle steegjes die een doorkijkje gaven naar de achterliggende hoger gelegen straatjes.


Of je juist verder het dal in leidde.

We besloten wat te gaan eten bij een kleine pizzeria en wilden plaats nemen op het terras, toen de eigenaar ons wenkte en mee nam door zijn restaurant naar het terras aan de andere kant van zijn zaak.
We bestelden pizza en meloen met ham,(echt een aanrader) en genoten van de rust in het plaatsje.
Fossombrone is namelijk verre van toeristisch. De echte Italiaanse sfeer hangt hier nog in de straten, waardoor het allemaal erg gemoedelijk aan doet.
Na het eten vervolgden we onze tocht door de straten, terug naar de auto, waarna we via een smal weggetje de berghelling opreden. Aldaar maakten we nog een stop bij een kerkje, waar ik in een volgend blog op terug ga komen. Bij dit kerkje had je een prachtig uitzicht op het plaatje Fossombrone. Ben je ooit in de buurt van Bologna, dan is dit plaatsje zeker een aanrader.

3 opmerkingen:

 1. ohhhh .. wat een schitterende serie, mickey!!

  je brengt me helemaal in vervoering met die smalle steegjes! ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik ben net als neus gefascineed door die smalle steegjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige foto's! Ik ben even meegewandeld en heb genoten van de warme zonnige kleuren kleuren

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bedankt voor het lezen van mijn blog. Ik vind het leuk als je een reactie nalaat.

Totaal aantal pageviews