zaterdag 8 augustus 2015

Burgers Zoo
Samen met de kinderen een dagje naar de dierentuin geweest. Vorig jaar waren we er ook al, samen met onze Tom, en toen had hij werkelijk zijn ogen uit gekeken bij al de visjes in the Ocean. Dus daar gingen we weer naar terug.
Deze keer namen we ook onze Nicky mee.


We begonnen onze wandeling door het park in de Bush. Onze Nicky keek vol verwondering rond bij het zien van al die prachtige planten, de een had nog feller gekleurde bloemen dan de andere. Geel, oranje, roze bloemen knalden ons letterlijk tegemoet tussen de prachtige grote bladeren in verschillende tinten groen.Tussen de vele tropische planten, over kleine paadjes, een smal bruggetje, wat niet meer was dan een balk aan touwen waar je al balancerend over heen kon lopen, proberend om vooral niet in het water te stappen dat er onder door stroomden, over stapstenen terug naar het pad. Het was een ware ontdekkingstocht voor de kinderen.


Via een oude mijnschacht vervolgden we onze weg naar de dessert. Achter ons aan kwamen twee vrouwen gelopen, die moeite hadden met het klimaat in de kas dat er nagebootst werd.
'Het is warm hier, echt bloedheet.' 'Ja, niet lekker, dat komt doordat we in een kas zitten, die zon die zo fel op de ramen schijnt. Daardoor wordt het hier zo'n broeikas binnen. Bah, dat hadden ze wel wat anders kunnen maken. Zo is er niets aan om hier te zijn!'
Misschien hadden de dames niet zo in de gaten dat het juist de bedoeling was dat het klimaat in de kas enigzins overeen zou horen te komen met de omstandigheden in de echte dessert. Gelukkig voor hun waren ze daar maar ten dele in geslaagd, anders hadden ze vast nog meer te klagen gehad.

Omdat ik bij mijn eerdere bezoeken aan het park, al vele malen de dieren op de foto had gezet, besloot ik het deze keer wat anders aan te pakken en de bijzondere details en uitzichten in beeld te brengen.

Tijdens de safari leverden dat meteen een hele andere kijk op de omgeving op.
Streepjes...
'Hee, mama, wat is dat? Is dat een kapotte kraan?'


Na de safari werd het tijd voor de lunch. We aten onze zelf meegebrachte broodjes op een wespenvrij terrasje aan de rand van het safarigedeelte. Wespenvrij omdat de andere bezoekers die om ons heen genoten van de lunch veel zoete dranken aan het nuttigen waren waar de beestjes op af kwamen gevlogen. Maar al met al viel het nog reuze mee.Aan het eind van een dag rondwandelen in het park namen we nog ruim de tijd om nog even te genieten van de binnenspeeltuin, waar we zelf rustig plaats namen op een van de picknick tafels met een kop koffie, terwijl de kinderen de speeljungle onveilig maakten. Met moeite kregen we ze uiteindelijk mee naar huis, waar ze vol van alle nieuwe indrukken in hun bedjes in slaap vielen.
4 opmerkingen:

 1. aaach altijd leuk voor kinderen en volwassen kinderen :-)
  mooie originele fotoreeks

  BeantwoordenVerwijderen
 2. een aangenaam dagje, daar kan zelfs ik van genieten , heerlijk !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo'n dagje dierentuin hoort er toch wel bij, hè? Zo heb ik heel goede herinneringen aan Diergaarde Blijdorp. Je eerste foto vind ik een pláátje!
  lieve groet Kakel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat zullen ze weer genoten hebben van dit dagje dierentuin, mickey!
  ik zit hier al op het puntje van mijn stoel te smullen van je heerlijke foto's! :-))

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bedankt voor het lezen van mijn blog. Ik vind het leuk als je een reactie nalaat.

Totaal aantal pageviews