dinsdag 30 september 2014

De schoolfotograaf

Vandaag kwam de schoolfotograaf op school. Om er voor te zorgen dat zoonlief er nog een beetje netjes op zou staan, gisteren al de kleren klaargelegd, en na veel discussie besloten om een groen shirtje met korte mouwen aan te doen. 's Morgens nog vergeefs geprobeerd om zijn springerige net iets te lange haar in model te kammen, wat niet lukte. Waarna hij eigenlijk gewoon als anders naar school ging, haren in de war, maar wel heel enthousiast.
Op de schoolplein gewacht op de zoemer. De kinderen moesten in de rij gaan staan tegen de muur, gingen toen een voor een naar binnen om vervolgens weer naar buiten te komen, opnieuw in een rij tegen de muur.
De bakjes fruit werden opgehaald, en de kinderen verzocht netjes te blijven wachten, want eerst moesten al de juffen en meesters van de school op de foto. Nicky rende ondertussen vrolijk rond over het speelterrein waar de hele groep op de foto werd gezet. Ze rende nog net niet in beeld, maar het scheelde niet veel of ze had tot de achtergrond behoord. Na haar van het piratenschip afgeplukt te hebben, waar net de eerste klas zich opmaakte voor een groepsfoto, haar onder luid protest mee genomen naar huis.
Rond twaalf uur Tom weer opgehaald. We maakten nog een extra entree toen papa met de kraan voorbij kwam rijden, waar Tom het laatste stukje in mocht zitten, we waren nog 2 minuten lopen van huis af, maar het hele proces van optillen, zijn plaats zoeken, starten en aanrijden, was genoeg om gezien te worden door enkele van de school. Hij vond het prachtig en schreeuwde nog naar Tobi dat hij in een echte kraan naar huis was gereden! 'Zat je echt in die graafmachine?' 'Het is een kraan!'
Thuis moest hij natuurlijk ook nog even verslag doen van de fotograaf op school. 'En toen moest ik eerst op het schip gaan staan, en toen alleen. En toen mocht ik gaan liggen, en moest ik mijn benen omhoog doen, en mijn hoofd een beetje zo, en omhoog kijken. En toen wassie klaar. En daarna mocht ik even spelen!'
's Avonds tijdens het eten gaf hij nog een echte demonstratie op de grond. Het was een hele ervaring voor ons manneke. Nu al benieuwd naar de foto's!

4 opmerkingen:

 1. Je zoon voelde zich echt een fotomodel :-) Wat een heerlijke ervaring voor 'm. De foto's zijn zeker weten geslaagd, dus je hebt iets om naar uit te kijken!
  Fijn weekend en liefs,
  Kakel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dat klinkt leuk Mickey,
  ik hoop ze hier gauw te zien :-)

  lieve groetjes,
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hihi .. dat was blijkbaar een hele belevenis voor hem, zo'n schoolfotograaf! :-))

  en dan nog afgehaald worden met een heuse kraan ..

  wat is het leven van zo'n peuter toch avontuurlijk, eh! :-))

  fijn weekend, mickey!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Altijd spannend als de schoolfotograaf langskomt :-)
  Nog spannender om gezien te worden als je bij je vader in de kraan mag stappen en meerijden en al helemaal als dit ook nog door schoolgenootjes gezien wordt :-) Nu wachten op de foto's maar die kunnen alleen maar heel mooi en vrolijk zijn met zo'n lekker mannetje.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bedankt voor het lezen van mijn blog. Ik vind het leuk als je een reactie nalaat.

Totaal aantal pageviews