dinsdag 7 mei 2013

Feel Free festival (2) TwoWay Society

Opent in een ander venster en dient als sfeermaker, om je een indruk te geven van hun muziek.



De eerste in het rijtje bands die ik aan jullie ga voorstellen is de rockband TwoWay Society. Een energieke rockband met hier en daar een donker randje, maar de passie springt er werkelijk vanaf als je de heren op het podium ziet staan.
Een enkele cover, al pakte je hun eigen werk ook snel op. Na het optreden zocht Dirk de gitarist nog op, waarna hij uiteindelijk nog een gesprek had met de zanger.

Van de band is er een EP verschenen die tot stand is gekomen in samenwerking met Guido Alberts, die het geheel produceerde en afmixten, daarbij werden ze gemasterd door Darius van Helfteren  van Amsterdam Mastering.


Bijzonder aan hun band is dat ze interactief bezig zijn met hun fans. Die kunnen deel uit maken van de band door het inzenden van foto's, muziek, video's, recensies en songteksten.
Een mooi voorbeeld van die bijzondere samenwerking is het nummer 'Ink Black Love' wat geschreven is door een fan. De Portugese producer en multi-instrumentalist Daniel Cardoso  heeft speciaal voor dit nummer een toestenpartij in gespeeld en toegezonden.


Op het festivalterrein hadden we nog een mooi gesprek met de zanger.
Die was op 5 mei precies een jaar bij de band en hij vertelde dan ook enthousiast over het feit dat hij toen auditie had gedaan voor zanger. Het klikte en een jaar later zijn ze als band al aardig op rit.


Patrick is een Duitser die naar Nederland is gekomen voor de liefde. Hij sprak de taal echter vloeiend, enkel aan zijn verrassende mix van woorden kon je het nog horen.
Hij vertelde dat ze ook wel covers op hun repertoire hadden staan, maar dat die alleen speciaal werden doordat ze er zelf een geheel eigen draai aan gaven. Het nummer helemaal eigen maken, en niet precies proberen na te spelen. Dat verstond hij onder goed coveren.


Met een opkomende debuutcd, een buitenlandse toer in de planning en hun energieke optredens zijn ze al aardig aan de weg aan het timmeren. Een band om in de gaten te houden!

Bron: http://twowaysociety.nl/bio/

Darius van Helfteren
Darius van Helfteren

4 opmerkingen:

  1. mooi hoe je het entousiasme van de muzikanten hebt gevangen mickey,

    heerlijk laat het nooit overgaan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. whawww .. schitterende sfeerfoto's heb je gemaakt, mickey, terwijl dat allesbehalve makkelijk is!! ;-))

    da's weer genieten van dit festival, elke keer je de foto's terugziet! :-))

    BeantwoordenVerwijderen
  3. je weet nogal veel over deze band :o), ik ken 'm niet

    BeantwoordenVerwijderen
  4. knappe foto's van een voor mij onbekende groep
    maar t klinkt wel goed, rock on :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bedankt voor het lezen van mijn blog. Ik vind het leuk als je een reactie nalaat.

Totaal aantal pageviews