zaterdag 9 januari 2016

De kracht van het gevoel (1)Na jaren schrijven en schaven, opnieuw schrijven en verbeteren is nu eindelijk mijn eerste roman klaar om uitgebracht te worden. Al moet ik nog even bekijken of een grote oplage erin zit. Toch wil ik hier alvast de eerste bladzijde delen van mijn roman. Het boek gaat over twee dames, die beide een dagboek bijhouden en ons zo meenemen naar hun wereld. Vandaag laat ik je alvast kennis maken met Christel. Christel is een passionele meid, die graag flirt, maar heel trouw is aan haar eerste vriendje Tim. Tijdens haar wekelijkse dansavond komt er ineens verandering in als ze oog in oog komt te staan met Mark, die werkelijk haar hele leven op zijn kop zet.
Donderdag (Christel)

'Christel? Ben je klaar? Mariëlle en Sjouke staan aan de deur om je op te halen.'
'Ik kom eraan!' Ik wierp nog een laatste blik in de spiegel en keek goedkeurend naar mijn mooi opgestoken blonde haren. Zo kon ik vanavond prima mee, ik knoopte het bovenste knoopje van mijn blouse toch nog dicht, want het was toch wel iets te sexy en verliet tevreden mijn slaapkamer.
Ik ging samen met mijn goede vriendinnen Mariëlle en Sjouke naar het countrydansen, zoals we wekelijks doen. Normaal gesproken kwam mijn vriendje Tim me ophalen, maar die had me die dag opgebeld met het vervelende bericht dat hij vanwege hoofdpijn niet mee kon gaan. Hij wilde graag vroeg naar bed omdat hij de volgende dag weer op tijd moest beginnen voor het voegersbedrijf waar hij voor werkte.
Dus kwamen Mariëlle en Sjouke me ophalen. De meiden waren beide op de fiets gekomen en droegen dikke winterjassen tegen de frisse wind die er stond. Ik haalde mijn fiets uit de schuur en reed met hun mee over de hei naar Mariahout, naar café de Das.
In de zaal werd er al volop gedanst toen wij binnen kwamen. Een diverse groep van jong tot oud, die uitgedost in cowboykleren of enkel een leren hoed op het hoofd het ene na het andere danspasje tot een heuse countrydans aaneenreeg. We sloten ons snel aan bij de anderen op de vloer en bewogen ons mee op de muziek. Wij droegen alle drie geen cowboykleding, enkel een spijkerbroek met een blouse van de countryclub. Al vergat ik die de halve tijd aan te trekken, ik droeg persoonlijk liever mijn eigen truien, shirts en blouses.
In de pauze bestelde ik drinken bij de bar. Het was even wennen zonder Tim, want daardoor miste ik wel een danspartner, al deed Mariëlle het prima in de leidende rol.
Ik nam plaats op de barkruk en stond nog een beetje dromerig voor me uit te staren toen de barjongen voor me stond en me vragend aankeek. Ik keek op, recht in zijn donkerbruine ogen en het leek alsof de bliksem bij me insloeg, ik wist ineens geen woord meer uit te brengen. Hij had halflang zwart haar, strak naar achteren gekamd, en droeg een zwart shirt van het café en een blauwe strakke denimbroek. Hij zag er goed uit, knap koppie, goeie billen en die ogen.
Ik stamelde mijn bestelling, tot leedvermaak van de barjongen en kreeg uiteindelijk iets heel anders mee dan wat ik eigenlijk wilde hebben. Volslagen verward liep ik met de glazen weer terug naar ons tafeltje in de zaal. Sjouke keek me een beetje verbaasd aan, maar gelukkig kreeg ze geen tijd om iets te vragen omdat de dansleraar, een jonge blonde jongen met een klein ringetje in zijn linkeroor, ons meteen weer op de dansvloer riep voor het leren van een nieuwe dans.
Het lukte me echter niet meer om mijn aandacht nog volledig bij de les te houden, tot leedvermaak van Sjouke en Mariëlle. Maar ik hield wijs mijn mond.
 Ik denk dat ik zijn ogen na gisterenavond niet meer uit mijn hoofd ga krijgen, elke keer als ik aan hem denk voel ik de kriebels weer in mijn buik, wat moet ik hier nou mee!  Ik heb tenslotte iets met Tim!

3 opmerkingen:

 1. Een roman, toe maar! Knap, want daarin moet je alle karakters uitwerken. Zelf heb ik daar het geduld niet voor. Dat maakt bloggen ook zo leuk: iedereen schrijf op zijn eigen manier.
  Ik heb pas een boek uitgebracht. Het wordt gedrukt "on demand." Op zo'n manier ben je niet verplicht om 200 boeken te laten drukken. Misschien heb je iets aan die tip?
  Kijk nog even naar de een na laatste zin. Daarin staat 3 x het woordje 'weer.' En wie is Sjouke?
  Lieve groet en succes met uitgeven!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip! Bij welke uitgever heb jij je boek uitgegeven? Ik heb namelijk de opmaak bijna helemaal klaar, maar wil in eerste instantie een exemplaar voor mezelf af laten drukken. Als er meer geïnteresseerde zijn ga ik ook kijken voor print on demand.
   Heb trouwens meteen de laatste zin aangepast. Dankjewel!

   Verwijderen
 2. Ik heb het bij Bookaholics laten drukken. Een proefdruk kost 13,50 euro. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bedankt voor het lezen van mijn blog. Ik vind het leuk als je een reactie nalaat.

Totaal aantal pageviews