woensdag 6 mei 2015

Knutselen




Meivakantie. Een kunst om elke dag weer iets leuks te gaan doen met de kinderen, vond mama. Dus had ze de knutselspullen maar eens voor de dag getoverd en op de keukentafel uitgestald, waar de kinderen al weldra gezellig aanschoven om mee te helpen.
Voor hen op tafel lag een blok met gekleurd knutselkarton, een pot vol kwasten, verschillende kleuren verf, een schaar en 3 wcrolletjes.
Ijverig gingen Tom en Nicky aan de slag met eerst het verven van de binnenkant van de rolletjes, die zwart moest worden. 'Dan worden het echte auto's, hè mama.' 'Ja, wij gaan echte raceauto's maken,' knikte mama Tom toe.
De wielen werden uit het knutselkarton geknipt,evenals de velgen en de stuurtjes, die ze allemaal mochten voorzien van een mooi kleurtje. 'Oh, dat word mooi!' riep Nicky, 'Is het zo goed mama?'
'Ja, meisje je bent netjes bezig.'
Al snel kleurden ook hun handjes en snoetjes, zwart, en rood van de verf, en toen het tijd werd om alles eventjes te laten drogen, werden de handen en gezichtjes grondig met zeep gewassen.
Omdat de verf er vrij dik op gesmeerd zat, duurde het nog enkele uren voor het eerste wagentje in elkaar gezet kon worden. Tom die vol ongeduld al meerdere keren was komen vragen of de auto's al in elkaar gezet konden worden, keek echter zeer beteuterd toen mama het eerste racewagentje dat af was voor hem ophield.
'Nee, mama, die is toch veel te klein.' Zijn snoetje betrok en er kwamen tranen in zijn ogen te staan. Mama keek hem bevreemd aan. 'Het is toch een mooi autootje geworden.'
Hij snikte, 'Maar mama daar kan ik toch helemaal niet in rijden.'
Tja...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bedankt voor het lezen van mijn blog. Ik vind het leuk als je een reactie nalaat.

Totaal aantal pageviews