woensdag 20 mei 2015

Kijkje in de tuin




Vandaag nemen we een kijkje in de tuin, die weer volop in bloei staat. Hier betekend dat overwegend paarse bloemen op dit moment, met enkel een klein witje van de wilde aardbei.

De bloem van de paarse dovenetel.







Hondsdraft in bloei, levert hier in de tuin in zee van paarsblauw op in de borders. Wordt veel als onkruid gezien, maar is eigenlijk een prima bodembedekker met mooie lipvormige bloemetjes in het voorjaar.







De wilde aarbei groeit bij mij in de border erg goed, staat zelfs op meerdere plaatsen. De bloemetjes zijn helder wit en de rode aardbeitjes, klein maar erg geliefd bij de vogels.






Ook te vinden in de border is de bieslook die ik meestal in de bloei laat komen, gewoon omdat de bloemetjes zo mooi zijn. De lange puntige op gras gelijkende bladeren kun je goed gebruiken in de salade, ze hebben een uiachtige smaak.














Daarachter nog een prachtige paarse bloem, de blauwe korenbloem met een licht roze hart. Elk jaar weer een lust voor het oog.














De rododendron heeft dit jaar veel te lijden gehad van kleine vandalen die al de blaadjes van de struik hebben geplukt, gelukkig is een struik er nog redelijk goed vanaf gekomen en verrast hij ons met mooi paarse bloemen.






Ook de allium staat weer volop in bloem. De vele kleine bloemetjes op lange stelen, vormen samen een prachtige paarse bol.








1 opmerking:

  1. Een prachtig plog :-) En alle bloemen (op één na) in het blauw/roze. Helemaal mijn smaak.
    groetjes Kakel

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bedankt voor het lezen van mijn blog. Ik vind het leuk als je een reactie nalaat.

Totaal aantal pageviews