zaterdag 1 oktober 2016

Fotoimpressie Fokpaardendag Sint-Oedenrode
Een korte sfeerimpressie van een dagje vol paarden op de markt in Sint-Oedenrode. Er was van alles te beleven voor jong en oud. Van oude ambachten, verschillende tractoren door de jaren heen, een echte draaimolen die door een prachtige knol werd voort bewogen. 
Op de markt was ook een speciaal stuk bestrooid met zand en afgezet met hekken, zodat er de hele dag demonstraties te zien waren. Kijk mee naar alle activiteiten.

Met een paard en wagen kon je een ritje maken door het centrum van Rooi.


Er werd ook een demonstratie ringsteken gegeven, waarbij de winnaar met een mooie beker naar huis ging.


Even een slokje water.
Een bijzonder optreden van een tweetal dames waarvan eentje te paard en eentje die al dansend het paard begeleidde. Het was een bijzonder dansritueel. De laatste demonstratie kwam van twee paarden die beide een kruiwagen vooruit trokken. De snelste won de race. Waarna de dag werd afgesloten. Op naar volgend jaar.5 opmerkingen:

 1. Ik had nog nooit van ringsteken gehoord tot we in juni in Zeeland waren en daar een ringsteken wedstrijd was.
  Het schijnt bij jou een traditie te zijn

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had het al wel eens vaker gezien, maar was niet bekend met het feit dat het hier een traditie was.

   Verwijderen
 2. wauw wat een gave plaatjes Mickey dat is een heel geweldige dag geweest,
  die Brabanders en belgen die kunnen er wat van hé, super,
  die vrouw had ik graag zien dansen met haar paard

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goedemorgen aan de andere zijde. Ja ik ken deze tradities wel hoor. In deze streek ook elk jaar een happening in verschillende dorpen. Als het weer het toe zal laten en het met mijn loopvermogen lukt wil ik dit jaar eens gaan kijken in Vianen want daar is het de paardenmarkt zoals zij het hier noemen met ook veel activiteiten door het dorp heen.En het koekslaan voor mooie prijzen en ringsteken hoort hier ook bij. Prachtige fotoserie en verslag heb je ervan gemaakt. Ben benieuwd of het mij ook zo mooi zal lukken.Als ik een goed plekje vind met de drukte, want het is hier altijd erg druk.
  Lieve groet Tine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Elk jaar is een dergelijke happening in een buurdorp. Daar gaan we zet en strijk naartoe. Alleen die paarden ruiken vind ik al een feest. En te kijken hoe ze zijn versierd en hoe de grond schudt onder je voeten als er weer eentje voorbij davert.
  Prachtige foto!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bedankt voor het lezen van mijn blog. Ik vind het leuk als je een reactie nalaat.

Totaal aantal pageviews