maandag 22 februari 2016

Optreden Heavylight in de Bosuil in Weert


Om 19.00 in de auto gestapt, na eerst de oppas de nodige aanwijzingen te hebben gegeven, op weg naar Beek en Donk. Daar Pieter opgehaald en doorgereden naar Weert.
We parkeerden op een groot parkeerterrein wat er maar troosteloos en verlaten bij lag in de regen. Dirk zette de auto achterin in het parkeervak en we liepen met zijn drieën naar het poppodium.
Pieter legde de entreekaartjes op de balie, we kregen allemaal een stempel op onze hand, en liepen het pand binnen. Voor even voelde ik me weer een puber die voor het eerst naar de tienerdisco ging. Daar kreeg je vroeger ook altijd stempels. Met van die onzichtbare inkt die oplichtte onder een blauwe lamp.
De Bosuil was een donker ingericht poppodium met een tribune, hangtafels die her en der verspreid door de zaal stonden en een tafel voor de merchandise van de bands die die avond Acte the présence zouden geven. Links in de zaal een balie voor de muntenverkoop, rechts een bar en voorin de zaal, vlakbij waar je binnen kwam nog een bar waar je drinken kon halen. Alles deed vreemd genoeg gemoedelijk aan.
Er was echter nog maar weinig publiek aanwezig terwijl de eerste band al op het podium stond. The Dudettes. De poprockformatie bestond uit Ingrid, Cynthia en Zjoly. De zangeres van het gezelschap babbelde er lustig op los tussen de nummers en maakte al vrij snel een opmerking over het weinige publiek dat maar een beetje lauw stond toe te kijken. Dat kon beter volgens haar, en ze nodigde iedereen uit om dichterbij het podium te gaan staan. Waardoor het meteen een stuk gezelliger werd.
Het viel ons al snel op dat er onder het publiek ook de hele crew en de cast van Heavylight stond. Als ze er niet hadden gestaan, was de zaal een stuk leger geweest, maar het had ook wel iets. Dat is ook juist de charme vind ik zelf van die kleine poppadia dat de bands nog zeer toegankelijk zijn, en aanspreekbaar na het optreden.
De zangeres vertelde verder over haar haar. Dat ze eerst zo’n grote bos krullen had gehad, maar sinds ze ze afhad geknipt en op had geschoren, zich een beetje onzeker voelde op het podium, alsof ze zich eerst nog kon verschuilen achter haar grote bos en nu naakt op het podium stond.


Na een korte pauze, waarbij de heren ook nog even de tijd namen om wat te gaan roken onder het afdak buiten, kwamen de Luminize op het podium. Een groep van 4 aantrekkelijke rockmeiden die ook nog een aardig setje liedjes neer wisten te zetten. De zangeres, een mooie meid met lang krullend haar wat los over haar schouders viel, droeg een kort truitje met daaronder een zwart leren rokje. Zwart was wel het hoofdthema want de andere dames waren ook in het zwart gekleed.Luminize deed nog een laatste toegift en de heren namen weer even de tijd voor een rookpauze. Buiten was het weer gaan regenen en we waren dan ook erg blij met het afdak.  Na het nicotineshot liepen we weer naar binnen, bestelden de heren nog een pilsje en gingen we weer links voor het podium staan, waar Heavylight zich inmiddels al aan het opstellen was, en het soundchecken voorspoedig verliep. De heren bestelden nog wat drinken, inmiddels had ik ook al aardig wat spa rood op, en begonnen de heren al aardig aangeschoten te raken. 
Op het podium maakten Heavylight zich op voor het optreden en dat vrijwel meteen begon. Zoals we van ze gewend waren, knalden ze weer van het podium met hun heerlijke rocknummers. Ze lagen goed bij het publiek die aardig meedeinden op de rockliedjes, al was er veel nieuw werk bij. De heren vonden het soms wel iets te veel op elkaar lijken, maar waren het erover eens dat de nieuwe single Temper lekker in het gehoor lag! Voor aanvang van hun optreden had Dirk nog even gesproken met Allart, de zanger van de band en meteen even een interview geregeld voor hun radioprogramma op de vrijdagavond. Ook de andere bands was hij even wezen polsen, wat resulteerde in nog twee interviews. Voor komende vrijdag zat de uitzending weer helemaal vol.
Op de terugweg in de auto viel Dirk in slaap, halverwege even wakker wordend om het raampje open te draaien voor wat frissen lucht. De drank was hem duidelijk niet helemaal goed bekomen.
Al met al was het een geslaagde avond!

1 opmerking:

  1. Het zijn goede, duidelijke foto's die je gemaakt heb. De band ken ik niet maar at verbaast me niet (-:
    Lieve groet

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bedankt voor het lezen van mijn blog. Ik vind het leuk als je een reactie nalaat.

Totaal aantal pageviews