woensdag 24 april 2013

tuinieren met opa


Na een heel weekend zelf al flink aan de slag te zijn geweest in de tuin, kwam vanmiddag ons pap ook nog even helpen om de potten en bakken in mijn tuin te vullen met plantjes. Natuurlijk kwam Tom ook mee helpen. Hij hielp het zand in de potten te doen met een schepje en met zijn handjes, al belandde het meeste ernaast wat zorgde voor een steeds groter stapeltje zwarte potgrond onder de tuinbank.


De kleine potjes werden voorzien van zand en ingezaaid met allerlei zaadjes van verschillende soorten kruiden, de grote bakken aan de schutting werden gevuld met een mix van geraniums, Spaanse margrieten, fuchsia en andere kleine paarse bloemetjes. Tom vond het geweldig om mee te helpen.


Trots tilde hij samen met opa een bloempot op, dompelde de plantjes in een grote emmer water, en gaf opa stenen aan om onder in de bloempot te leggen.
'Wil jij voor opa een steentje halen?' vroeg opa aan hem.
'Ja, ' zei Tom stellig en liep al stralend richting de kruiwagen waar een stapel kleine en grotere stenen was opgestapeld, om vervolgens terug te komen met een grote baksteen, die hij met enige moeite uit de wagen getild had.


'Die is een beetje te groot Tom, ' lachte opa, hij pakte zijn hand en Tom volgde hem braaf weer terug naar de kruiwagen waar ze samen een nieuw steentje uit zochten.
'Een babysteentje!!' volgens Tom.


Wat later toen we wat gedronken hadden aan de tuintafel, opa de tuin begon op te ruimen, en ik Tom uitkleedde en van zwart zand ontdeed in de bijkeuken, was ons manneke ineens moe.
'Tom naar bed toe. Naar beer en Mickey.' En uitgeteld van het harde werken ging hij opgekruld op zijn bedje liggen, waar hij wat later in slaap viel. Onze kleine tuinman.

2 opmerkingen:

 1. ahhhhhhhhhhhh dat klinkt lief:-)
  jawel hé, het is zo met ace ook, ineens bom valt hij om :-)

  moe en lekker slapen, lief en leuk,

  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. van zo hard te helpen word je moe, eh? :-))

  wat 'n schattig, behulpzaam baasje is tom toch!
  hij is vast opa's grootste vriend? :-))

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bedankt voor het lezen van mijn blog. Ik vind het leuk als je een reactie nalaat.

Totaal aantal pageviews